Συνεδρίασε εκτάκτως, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα: «Το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος και τις ακόλουθες ενέργειες, σε ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, για τον αδόκητο θάνατο του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γεωργίου Παυλίδη, ως εξής:
1. Να τεθεί η σορός σε λαϊκό προσκύνημα, συνοδεία καθ’ όλη τη διάρκειά του, περιφερειακών συμβούλων της Α.Μ.-Θ., από τις 15:00 το μεσημέρι σήμερα έως τις 16:00, όπου και θα ακολουθήσει η νεκρώσιμος ακολουθία.
2. Να παραστεί σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο κατά την τέλεση της εξόδου ακολουθίας του.
3. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια των αντιπεριφερειαρχών, των μελών του περιφερειακού συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματέως της Π.Α.Μ.-Θ., στους οικείους του εκλιπόντος.
4. Οι σημαίες σε όλα τα κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες, από την 8η πρωινή της 20ης Οκτωβρίου 2016 έως και το βράδυ τη 21ης Οκτωβρίου 2016.
5. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος, εκ μέρους του περιφερειακού συμβουλίου, καθώς και στη μνήμη του να κατατεθούν χρήματα σε ένα κοινωφελές ίδρυμα ανά Περιφερειακή Ενότητα.
6. Να τηρηθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στον Ιερό Ναό και στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.
7. Να δοθεί το όνομά του στην αίθουσα περιφερειακού συμβουλίου στην Κομοτηνή και σε αντίστοιχους συνεδριακούς χώρους των Περιφερειακών Ενοτήτων.
8. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.
9. Το παρόν ψήφισμα να αναγνωσθεί από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και να δημοσιευθεί στον Τύπο».
Εν τω μεταξύ και μετά την είδηση του θανάτου του περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ., εκδόθηκαν τα ακόλουθα μηνύματα: Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα: «Ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και ως συνεργάτης και φίλη, εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον χαμό του αγαπητού Γιώργου Παυλίδη, περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Θα μείνει αιώνια στη μνήμη μας, για το έργο του και την προσφορά του στην πατρίδα και στους πολίτες της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στέλνω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και σε όλους τους συνεργάτες και φίλους του».
Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, αναφέρει στο μήνυμά της τα εξής: «Η τραγική είδηση της απώλειας του περιφερειάρχη, Γεώργιου Παυλίδη, μόνο θλίψη μπορεί να γεμίσει τον κάθε πολίτη της Περιφέρειάς μας. Ο Γιώργος Παυλίδης υπήρξε φωτεινό παράδειγμα για όλους όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν την αυτοδιοίκηση. Στη μακροχρόνια θητεία του, ως νομάρχης Ξάνθης και στη σύντομη θητεία του ως περιφερειάρχης, ξεχώρισε για το ήθος του, την εργατικότητά του και την πίστη του στη δυναμική της ευρύτερης περιοχής μας. Υπήρξε οραματιστής και πάλευε μέχρι την τελευταία στιγμή, για όλα αυτά που διεκδικούσε για όλους μας, ανεξάρτητα από το οικογενειακό και προσωπικό δράμα που ζούσε. Η δύναμη που έδειχνε, πολλές φορές, μας έκανε να αναρωτιόμαστε, αλλά και ταυτόχρονα να τον θαυμάζουμε. Αλλά, έτσι ήταν ο Γιώργος Παυλίδης. Υπήρξε προσηλωμένος στο καθήκον και με αυτό πορευόταν. Τιμούσε κάθε μέρα, κάθε στιγμή, την εμπιστοσύνη που του έδειχναν οι συμπολίτες μας. Αγαπούσε ιδιαίτερα την Ξάνθη, αλλά ποτέ δεν ξεχώρισε τις υπόλοιπες πόλεις κι αυτό έκανε όλους εμάς, να πιστεύουμε στον ίδιο και στην αγαστή συνεργασία μαζί του. Με πλήρη συνείδηση λέω, ότι η αυτοδιοίκηση, ο τόπος μας, η Καβάλα μας, έχασε σήμερα έναν ξεχωριστό άνθρωπο, έναν αγωνιστή του δημόσιου συμφέροντος, έναν γνήσιο αυτοδιοικητικό άντρα. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Γεώργιου Παυλίδη, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη».
Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Θάσου εξέφρασαν στην οικογένεια του εκλιπόντος περιφερειάρχη τα θερμά τους συλλυπητήρια.
Η Νομαρχιακή Διοικούσα (ΝΟ.Δ.Ε.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η απώλεια του Γιώργου Παυλίδη, περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ., κάνει την παράταξή μας φτωχότερη. Χάσαμε έναν συνοδοιπόρο, έναν συναγωνιστή και πάνω απ’ όλα ένα φίλο. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής της Νέας Δημοκρατίας, ένας οραματιστής της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας φλογερός πατριώτης, ένας αγωνιστής της ζωής. Μέχρι και την ύστατη ώρα βρισκόταν στις επάλξεις, στο γραφείο του, για να αντιμετωπίσει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών της Περιφέρειας μας, που τόσο αγάπησε. Με ιδιαίτερη θλίψη για την απώλειά του, εκφράζουμε στην οικογένειά του, τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας».
Ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, για το θάνατο του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μεγάλη απώλεια για τον τόπο μας, ο θάνατος του πολύ άξιου και πολύ άτυχου ανθρώπου. Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».
Ο βουλευτής Καβάλας, Κώστας Μορφίδης, δήλωσε τα εξής: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον χαμό του εξαίρετου ανθρώπου, που υπηρέτησε με στόχο, αγάπη και όραμα την τοπική αυτοδιοίκηση, Γιώργου Παυλίδη. Υπήρξε ένας ξεχωριστός συνομιλητής, πρόθυμος να βοηθήσει, να στηρίξει, ή να διαφωνήσει, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των ανθρώπων της περιφέρειας. Ήταν παράδειγμα ανθρώπου και πολιτικού. Η απώλεια του με γεμίζει θλίψη. Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια και τους οικείους του».
Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή (ΟΕΣ) Καβάλας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» απέστειλε το εξής μήνυμα: ««Ο αδόκητος θάνατος του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γιώργου Παυλίδη, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ηγετική θέση της ακριτικής μας Περιφέρειας. Ο ανεξάρτητος και πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη περιφερειακής συνείδησης λόγος του, θ’ αποτελεί αέναη παρακαταθήκη για όλους μας. Με βαθιά θλίψη, εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του».
Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν, ακόμα, το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το Συντονιστικό Όργανο των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» του Δήμου Καβάλας, Μάκης Παπαδόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.