• Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (Ο.Ε.Β.Ε.) Νομού Καβάλας επισκέφτηκε τον «διοικητή» της δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Περιγιάλι (παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»), για του εκθέσουν τα οφέλη που έπρεπε να έχει η λειτουργία της δομής για την τοπική οικονομία και κοινωνία.
  • Νομίζουν, τα καρντάσια, ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) ενδιαφέρεται για την τοπική κοινωνία, γι’ αυτό επέλεξε να δεσμεύσει ένα ολόκληρο στρατόπεδο μέσα στον αστικό ιστό της Καβάλας. Και γι’ αυτό επέκτεινε χρονικά τη λειτουργία της δομής επ’ αόριστο, από μερικούς μήνες που είχαν πει οι «λεβέντες» βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., sir Takis Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου.
  • Η Ο.Ε.Β.Ε., μάλιστα, ζητάει από τον Δ.Ο.Μ. να εναρμονιστεί με τις διαδικασίες που ακολουθεί η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες και να προχωρήσει σε αυτορρύθμιση. Πως είπατε καρντάσια; Αυτορρύθμιση; Αμέσως!
  • Μήπως πρέπει να στείλετε μία επιστολή προς την Lamda Development, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, τον υπουργό επενδύσεων και το συμπατριωτάκι υπουργό εθνικής άμυνας, για να ετοιμάσει ένα πρότζεκτ σαν αυτό του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, έστω σε μικρογραφία, για να δούνε οι Καβαλιώτες το Περιγιάλι όπως το οραματίζονται και το θέλουν;
  • Γιατί, σίγουρα δεν θα φέρει ανάπτυξη στην Καβάλα η λειτουργία μιας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Κι αν περιμένουμε να γίνει κάτι τέτοιο, αλίμονο μας!
  • Εάν υπάρχει άλλος Δήμος, στο Νομό Καβάλας, ή σε άλλο Νομό, που προσδοκά να αναπτυχθεί από τη λειτουργία μιας τέτοιας δομής, ευχαρίστως να στείλουμε τους φιλοξενούμενους που διαμένουν στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Η διοίκηση της Ο.Ε.Β.Ε. αποδέχτηκε την μονιμότητα της δομής αυτής. Οι Καβαλιώτες όχι!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.