• Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», καρντάσια, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, με σκοπό την εκπόνηση των πρώτων μελετών αποκατάστασης της ζημιάς στο κατάστρωμα της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού!
  • Ο προϋπολογισμός των (πρώτων) μελετών είναι 212.587,76 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και θα ολοκληρωθούν εντός 8 μηνών, από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα προκύψει από τον διαγωνισμό!
  • Σημειωτέον ότι, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2019, την απόφασή του να αναθέσει στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» την αποκατάσταση της ζημιάς. Το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε την ανάθεση τον Απρίλιο και η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους!
  • Εάν πάρει 200 χιλιάρικα μόνο για τις πρώτες μελέτες η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», καρντάσια, πόσα θα πάρει, ακόμα, για τις επόμενες; Και, το κυριότερο, πόσα θα πάρει, για να αποκαταστήσει τη ζημιά στη γέφυρα;
  • Με τα 200 χιλιάρικα, μόνο για τις πρώτες μελέτες, μπορεί να γίνει, σε μερικούς μήνες, η παρέμβαση για την αμφιδρόμηση στο υφιστάμενο τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, αλλά ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, δεν ενέκρινε, ακόμα, τη σχετική απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας (αν δεν κάνω λάθος).
  • Και ξέρετε γιατί, καρντάσια; Γιατί αν γίνει η αμφιδρόμηση του παλιού τμήματος της οδού, θα αποδειχτεί πως δεν είναι αναγκαία η ύπαρξη της γέφυρας! Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εξυπηρετείται πολύ καλά, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί ειδική σήμανση, για να απαγορεύεται η διέλευση των βαρέων οχημάτων.
  • Πάλι ορισμένοι παίζουν παιχνίδι, σε βάρος της Καβάλας και των Καβαλιωτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.