– Η στείρωση ογδόντα ζώων, αδέσποτων, από τον Δήμο Καβάλας, την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας και ιδιώτες κτηνιάτρους της Καβάλας, δεν ήταν καθόλου μικρή υπόθεση.
Δείχνει ότι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων είναι υπαρκτό και, δυστυχώς, μεγάλο, αφού κάποιοι συμπολίτες δεν είναι ευαισθητοποιημένοι και, κυρίως, υπεύθυνοι.
– Κι επειδή στην Ελλάδα, δεν έχουμε προχωρήσει τόσο, ώστε να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες που εγκαταλείπουν τα ζώα τους, η λύση στο πρόβλημα είναι η στείρωση.
Εμείς προτείνουμε στους Δήμους, να έχουν ένα ειδικό κονδύλιο και να βοηθούν τους δημότες, που αδυνατούν οικονομικά, να στειρώσουν τα ζώα τους. Έτσι, ίσως, να μειωθεί ο αριθμός των γεννήσεων και των εγκαταλελειμμένων ζώων, που δημιουργούν μία άσχημη εικόνα στις πόλεις και στους μικρότερους οικισμούς.
– Ευελπιστούμε η προσπάθεια στείρωσης αδέσποτων ζώων να συνεχιστεί και ευχόμαστε να μειωθεί ο αριθμός των ζώων που εγκαταλείπονται.
Επίσης, καλούμε τους συμπολίτες που θέλουν να αποκτήσουν ένα ζώο συντροφιάς, να δείχνουν προτίμηση στην υιοθεσία ζώων που φιλοξενούνται στα κυνοκομεία και είναι στειρωμένα.
– Όλοι μαζί, μπορούμε να ελαττώσουμε το πρόβλημα και να ανεβάσουμε το επίπεδο πολιτισμού της κοινωνίας μας.
Προσπάθεια χρειάζεται, επίσης, στον τομέα καθαριότητας. Είναι γεγονός, πως η κατάσταση στην πόλη της Καβάλας έχει βελτιωθεί. Όμως, εξακολουθούν κάποιοι συμπολίτες να μη σέβονται το περιβάλλον, την πόλη και, κυρίως, τον εαυτό τους.
– «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά», λέει ο λαός μας. Ας δείξουμε, λοιπόν, ότι αγαπάμε τον τόπο που ζούμε και ας προσπαθήσουμε να τον διατηρούμε καθαρό.
– Ο πολιτισμός ενός τόπου, δεν φαίνεται μόνο από τον αριθμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων και τα φεστιβάλ που διοργανώνει. Φαίνεται και από τις «λεπτομέρειες», όπως το καθαρό περιβάλλον, την απουσία αδέσποτων ζώων, τις ομαλές κυκλοφοριακές συνθήκες, τον φιλόξενο χαρακτήρα των κατοίκων, την ευγένεια κ.ά. «μικροπράγματα».
– Έγιναν βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχει κι άλλος δρόμος να διανύσουμε, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Από εμάς εξαρτάται αν θα το πετύχουμε.
– Αρκεί να δείξουμε ενδιαφέρον για το «σύνολο» και να αφήσουμε το ατομικό συμφέρον. Ο καθένας μόνος, δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα μέσα στη «λαίλαπα» της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
– Όσο πιο σύντομα το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου. Για να προχωρήσει μία κοινωνία, πρέπει να βάζει στόχους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ