• Από τα πρώτα πράγματα που επιχείρησε να υλοποιήσει ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του, ήταν η συμμετοχή του Δήμου σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, για τη χρηματοδότηση δράσεων και παρεμβάσεων στην παλιά πόλη (χερσόνησο Παναγίας). Εξίσου σημαντικό, αν όχι πρώτη προτεραιότητα, είναι, κατά την άποψη μας, η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως στο Περιγιάλι.
  • Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή ταλαιπωρήθηκαν αρκετά έτη έως ότου εγκριθεί το σχέδιο πόλεως, ωστόσο ο «Γολγοθάς» που ανεβαίνουν δεν τελείωσε! Η έγκριση του σχεδίου πόλεως δεν ήταν το τέλος στο βάσανο τους, αλλά τείνει να γίνει η αρχή ενός νέου κύκλου εσωστρέφειας. Τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Δήμος από τους ιδιοκτήτες, όσον αφορά την εισφορά τους, δεν επαρκούν για να κατασκευαστούν οι βασικές υποδομές του καινούργιου οικισμού στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Δηλαδή, για να κατασκευαστούν τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, όμβριων υδάτων, ηλεκτροφωτισμού και η οδοποιία.
  • Η προηγούμενη δημοτική Αρχή παρουσίασε ένα μεγάλο έργο, που θα καλυφθεί από το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε, το οποίο αφορά στη χάραξη της κεντρικής οδικής αρτηρίας, η οποία θα συνδέσει την παραλιακή οδό (Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού) με την περιοχή του Αγίου Τρύφωνα. Οι κάτοικοι του Περιγιαλίου ανέμεναν από τη σημερινή δημοτική Αρχή να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο και να παρουσιάσει τον σχεδιασμό της για τις βασικές υποδομές και τους κοινόχρηστους. Το όραμα της, με απλά λόγια, για τον μελλοντικό οικισμό.
  • Για εμάς, δύο είναι τα κορυφαία έργα που πρέπει να επιταχυνθούν και να πραγματοποιηθούν εντός της τρέχουσας δημοτικής θητείας. Η σύνδεση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με τις πηγές Βοϊράνης, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης των δημοτικών κοινοτήτων της περιοχής. Και η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως στο Περιγιάλι. Δυστυχώς, αμφότερα τα εμβληματικά αυτά έργα καρκινοβατούν.
  • Στο Περιγιάλι, όπως φαίνεται, ο Δήμος δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα, από τις εισφορές των ιδιοκτητών ακινήτων, για να κατασκευάσει τα δίκτυα. Πρέπει, όμως, εντός του 2021, να κάνει τον δρόμο από την ακτή μέχρι τον Άγιο Τρύφωνα. Επίσης, η Τεχνική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), να ετοιμάσουν μελέτες για όλα τα δίκτυα και να αναζητήσουν χρηματοδότηση από εθνικούς, ή ευρωπαϊκούς πόρους. Αλλιώς, θα χαθούν οι ευκαιρίες και θα περάσουν άλλα τόσα έτη, για να αποκτήσει το Περιγιάλι δρόμους, πάρκα, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού. Χωρίς τις υποδομές αυτές, ποιος θα θέλει να κατοικήσει στην περιοχή;
  • Με λείπει διαπιστώνουμε πως, ο τοπικός σύλλογος κατοίκων έχει «υποστείλει τη σημαία» της διεκδίκησης, μετά την εκλογή νέου δημάρχου στον Δήμο Καβάλας. Η δράση του ήταν έντονη προεκλογικά, με σκοπό να ασκήσει πίεση προς την προηγούμενη δημοτική Αρχή, για να «τακτοποιήσει» το ζήτημα των ιδιοκτητών ακινήτων, που αδυνατούσαν να πληρώσουν την εισφορά και για άλλα αιτήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.