Θα μπορούσε η καταξιωμένη σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, να κάνει δωρεά την προσωπική συλλογή με παρτιτούρες Ελλήνων συνθετών στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, για να τις μελετούν οι καθηγητές και οι μαθητές του ωδείου. Νομίζουμε πως θα «έπιανε τόπο» αυτή η δωρεά, αντί να γίνουν οι παρτιτούρες εκθέματα σε ένα μουσείο.

Επίσης, η δημιουργία μουσείου σε έναν τόπο, κατά την άποψη μας, πρέπει να αναδεικνύει την τοπική ιστορία και τον τοπικό πολιτισμό. Γιατί, μέσα από τα εκθέματα, ο ντόπιος και ο επισκέπτης μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα έναν τόπο. Η Καβάλα έχει σημαντική μουσική παράδοση, η οποία πρέπει να διασωθεί και να αναδειχθεί σε ένα θεματικό μουσείο. Δημοσιεύουμε μία (μόνο) φωτογραφία των κειμηλίων που συγκέντρωσε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, Θανάσης Παρμενίδης, τα οποία φυλάσσει ως κόρη οφθαλμού. Είναι η σπάνια παρτιτούρα του εμβατηρίου που γράφτηκε για την πόλη της Καβάλας από άγνωστο, αν δεν κάνουμε λάθος, συνθέτη. Μία έρευνα, θα βοηθήσει να συγκεντρωθούν κι άλλα ντοκουμέντα της μουσικής ιστορίας της πόλης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.