• Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι, ο παλιός αερολιμένας του Ελληνικού, με το πλούσιο κτιριακό απόθεμα (γύρω στα εννιακόσια μεγαλύτερα και μικρότερα κτίρια), θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη δομή (camp) φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη! Γιατί να μην μετατραπεί ένα παλιό αεροδρόμιο, με ελάχιστα έξοδα, σε μία πολύ μεγάλη δομή, η οποία θα έλυνε το πρόβλημα με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους, κυρίως παράνομους μετανάστες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου; Εάν μεταφερόντουσαν αμέσως οι παρανόμως εισερχόμενοι στην Ελλάδα από τα νησιά στο Ελληνικό, δεν θα υπήρχε η αποικία στη Μόρια!
  • Όμως, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. δεν «ακούμπησε» το Ελληνικό, ενώ και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των νησιών, δημιουργεί διάσπαρτες δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα, αλλά με στοχευμένο τρόπο. Και για να προφυλάξει το φιλέτο στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, ανακοίνωσε την έναρξη της μεγάλης επένδυσης (ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ) από την Lamda Development.
  • Μακάρι να γινόταν το ίδιο και για το Περιγιάλι Καβάλας, όπου μία σημαντική έκταση έχει δεσμευτεί για άγνωστο χρονικό διάστημα. Το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» έπαψε να είναι στρατιωτική εγκατάσταση και ελληνικό έδαφος! Ούτε το Υπουργείο εθνικής άμυνας μπορεί να αξιοποιήσει την περιουσία του, ούτε οι Καβαλιώτες να χαρούν έναν μεγάλο «πνεύμονα» αναψυχής στο υποβαθμισμένο ανατολικό τμήμα της πόλης. Ακόμα και στην πιο λαϊκή παραλία της πόλης, οι κάτοικοι αποφεύγουν να κάνουν το μπάνιο τους!
  • Ο «πολύς» Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός εθνικής άμυνας, ενέπαιζε τον Δήμο Καβάλας, ζητώντας από τη δημοτική Αρχή να καταθέσει σχέδιο αξιοποίησης του παλιού στρατοπέδου (master plan) κι εκείνος, την επόμενη ημέρα, θα υπέγραφε την παραχώρηση προς τον Δήμο. Αλλά, ακόμα και ο Καβαλιώτης υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεν μπορεί να υπογράψει την παραχώρηση, για να κάνει ένα «δώρο πνοής» στους συμπατριώτες του!
  • Με 4 δισεκατομμύρια ευρώ, τα μισά από αυτά που θα δαπανηθούν για το Ελληνικό, το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» και γενικότερα, η περιοχή από τη διασταύρωση «Μπέλου» μέχρι τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), θα μπορούσε να γίνει το κορυφαίο μητροπολιτικό πάρκο στα Βαλκάνια! Μία μικρογραφία της επένδυσης που άρχισε στον παλιό αερολιμένα του Ελληνικού στην Αθήνα.
  • Αντιλαμβάνεστε πως θα άλλαζε την ιστορία του Περιγιαλίου και της Καβάλας μία τέτοια επένδυση! Αντιθέτως, η περιοχή ταλανίζεται από προβλήματα, δεν είναι ελκυστική για επενδύσεις (σ.σ. το Vranas Resort είναι η εξαίρεση στον κανόνα), η υλοποίηση του σχεδίου πόλεως, που πέρασε από «σαράντα κύματα» για να εγκριθεί, δεν άρχισε και το «φιλέτο» στα ανατολικά της πόλης σαπίζει! Η δημοτική Αρχή, στο μεταξύ, προβάλλει έργα όπως, η κατασκευή πεζοδρομίου μπροστά από το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και ο εξωραϊσμός ενός χώρου, που χρησιμοποιούν για αναψυχή οι διερχόμενοι Ρομά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.