• Παρακολουθούμε με έκπληξη, θλίψη και αγανάκτηση, την καθημερινή «ενημέρωση» που κάνουν στους Έλληνες πολίτες οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας, για την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για μία τρισάθλια προπαγάνδα, η οποία έχει στόχο να μειώσει το ηθικό του ελληνικού λαού απέναντι στον άκρατο επεκτατισμό του πανηλίθιου προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των «χρήσιμων ηλιθίων» που τον περιστοιχίζουν στην κυβέρνηση.
  • Δυστυχώς, τηλεοπτικοί σταθμοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και αναλυτές λειτουργούν ως φερέφωνα της τουρκικής προπαγάνδας, για να εκφοβίσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, που παρακολουθούν, με ανησυχία, τους ακροβατισμούς των κυβερνώντων τη γειτονική χώρα. Υπερτονίζουν τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και των κυβερνητικών αξιωματούχων εναντίον της Ελλάδας και προσπαθούν πείσουν τους πολίτες πως η χώρα μας βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.
  • Για παράδειγμα, δεν είναι τυχαία η αναφορά σε δημοσίευμα μέσου ενημέρωσης της Γερμανίας, που «αποκάλυπτε» την εντολή που έδωσε ο παρανοϊκός Ρ.Τ. Ερντογάν στους ανώτατους στρατιωτικούς, να βυθίσουν ένα πολεμικό πλοίο, ή να καταρρίψουν ένα πολεμικό αεροσκάφος, για να «σπάσει ο τσαμπουκάς» των Ελλήνων. Καταρχάς, δεν είναι η Ελλάδα που «κάνει τσαμπουκά» και προβάλλει ανιστόρητες και παράλογες απαιτήσεις σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας. Οι δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών αφορούν την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και δεν έχουν επιθετικό χαρακτήρα.
  • Η Τουρκία μεθοδεύει ένα «θερμό επεισόδιο» μικρής κλίμακας στη θάλασσα, ή στον αέρα, γιατί φοβάται τη γενική πολεμική εμπλοκή. Εάν βυθίσει πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, ή καταρρίψει αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, είναι βέβαιο πως θα υπάρξει αντίδραση από την ελληνική πλευρά. Και τότε, είναι σίγουρο πως η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη, κάτι που προβληματίζει έντονα τους στρατιωτικούς στην Τουρκία. Διότι, εάν γενικευτεί η σύρραξη, η Τουρκία θα χάσει το θεωρητικό στρατιωτικό πλεονέκτημα, την όποια πολιτική στήριξη έχει από ορισμένες χώρες, ενώ θα εμπλακούν κι άλλα κράτη που έχουν συμφέρον στην ανατολική Μεσόγειο (Αίγυπτος, Ισραήλ, Γαλλία) στο πλευρό της Ελλάδας. Στην περίπτωση αυτή, η στρατιωτική ισορροπία θα αλλάξει και εις βάρος της Τουρκίας. Η ήττα θα προκαλέσει μεγάλο σοκ και θα γίνει ντόμινο, για περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις στην Τουρκία.
  • Η γειτονική χώρα βρίσκεται σε συνεχή στρατιωτική εμπλοκή στα ανατολικά της σύνορα, η οποία την φθείρει ψυχολογικά και οικονομικά. Οι εχθροπραξίες στη Συρία αποτελούν το σύγχρονο Βιετνάμ για την τουρκική κοινωνία, που δεν επιθυμεί να δημιουργηθούν ανάλογα μέτωπα στο Αιγαίο και στη βόρεια Αφρική. Χωρίς βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Η.Π.Α., η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει και δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό η Τουρκία θα αντέξει σε μία γενικευμένη πολεμική εμπλοκή. Γι’ αυτό προκαλεί για ένα σύντομο «θερμό επεισόδιο» στην ανατολική Μεσόγειο, νομίζοντας πως θα πετύχει τον στόχο της.
  • Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να αισθάνονται υπερήφανοι και να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις, που διατηρούν υψηλό φρόνημα και είναι εξαιρετικά εκπαιδεύμενες για τις δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι «αμελητέα ποσότητα» και όποιος τις αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης, θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Αντιθέτως, να μην εμπιστεύονται τα εσωτερικά γιουσουφάκια, που συνεχίζουν την ελεεινή προπαγάνδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.