• Ο κύβος ερρίφθη, καρντάσια και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο περιφερειάρχης για την ακρίβεια, αποφάσισε να κατασκευαστεί καινούργια γέφυρα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας σ’ εκείνο το τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.
  • Ο Θίοντορ έμαθε το «μαντάτο» και με δελτίο Τύπου το ανακοίνωσε, για ενημερωθούν οι Καβαλιώτες. Στο δελτίο Τύπου, επίσης, αναφέρεται ότι: «θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, για την αδειοδότηση από την Κτηματική Υπηρεσία και τη σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης». Διότι, όταν κατασκευάστηκε η γέφυρα, τη δεκαετία του 1980, το έργο δεν είχε περιβαλλοντική μελέτη και έγινε στη ζώνη αιγιαλού!
  • Όταν τελειώσει, με το καλό, η παρέμβαση του Δήμου Καβάλας στον παλιό δρόμο, που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως, θα καταλάβουμε, καρντάσια, ότι η κατασκευή καινούργιας γέφυρας θα είναι πλεονασμός! Η παρέμβαση αυτή, σημειωτέον, θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα από την καινούργια γέφυρα.
  • Αναφέρομαι στην κατεδάφιση του τοιχίου στον περίβολο του παλιού νοσοκομείου, για να διαπλατυνθεί το οδόστρωμα και να εφαρμοστεί η αμφιδρόμηση στην κυκλοφορία των οχημάτων.
  • Θα με ρωτήσετε, εύλογα, γιατί να κατασκευαστεί καινούργια γέφυρα, ή να επισκευαστεί το τμήμα που κατέρρευσε; Για τον ίδιο λόγο, που θα κατασκευάσει την υπόλοιπη περιμετρική οδό της πόλης, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Με τις διερευνητικές προμελέτες, τις προμελέτες και τις μελέτες, μόνο, των έργων αυτών, η εταιρεία θα βγάλει «γερό μεροκάματο». Μετά ακολουθεί το κατασκευαστικό κομμάτι, που είναι το «κυρίως πιάτο».
  • Θα μας ενημερώσει, κάποιος, γιατί κρίθηκε απαραίτητη η κατασκευή καινούργιας γέφυρας και όχι η επισκευή του τμήματος που κατέρρευσε; Υπάρχει πόρισμα εμπειρογνωμόνων; Δεν δικαιούνται οι Καβαλιώτες να μάθουν το σκεπτικό της απόφασης; Συμφωνεί ο Δήμος Καβάλας, τον οποίο λοιδόρησαν αρκετοί μετά το ατύχημα, που θα δώσει τη λύση στο κυκλοφοριακό ζήτημα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.