-Στην προηγούμενη θητεία του, ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, είχε στόχο να κατασκευάσει στη Χρυσούπολη ένα κλειστό κολυμβητήριο. Εγώ θα του προτείνω να ενδιαφερθεί, πρωτίστως, για τη βελτίωση του δημοτικού σταδίου, το οποίο πρέπει να αποκτήσει τις υποδομές για να εξυπηρετεί και τους αθλητές του στίβου. Δηλαδή, να τοποθετηθεί το λεγόμενο ταρτάν περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου, όπως γίνεται στο δημοτικό στάδιο της Ελευθερούπολης, για να μπορεί η Χρυσούπολη να φιλοξενήσει και διοργανώσεις, περιφερειακές, ή πανελλήνιες, στον κλασικό αθλητισμό.

-Αντί του κλειστού κολυμβητηρίου, επίσης, προτείνω να κατασκευάσει ένα καινούργιο γυμναστήριο, για να χρησιμοποιείται, μαζί με το γυμναστήριο του Γυμνασίου-Λυκείου, από τα σωματεία καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης. Ο Δήμος Νέστου έχει ταλέντα και εκτός του αθλήματος του ποδοσφαίρου, τα οποία πρέπει να αναδειχτούν και να στηριχθούν από τη δημοτική Αρχή.

-Έχω μία απορία, για την απόφαση της δημοτικής Αρχής του Δήμου Καβάλας, να αναστείλει τη χρήση των αιθουσών πολλαπλών χρήσεων των σχολείων για δύο εβδομάδες. Αφού λαμβάνονται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα από τα σχολεία και από τα αθλητικά σωματεία, γιατί να στερήσει ο Δήμος από τα παιδιά την άθληση, που είναι μία δημιουργική απασχόληση;

-Ας γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα και ευλαβική η τήρησή τους, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα διασποράς του covid-19, αλλά τα σχολικά γυμναστήρια να παραμείνουν σε λειτουργία. Κι αν διαπιστωθεί κρούσμα, να αντιμετωπιστεί όπως αντιμετωπίζεται στη σχολική κοινότητα. Δηλαδή, αναστολή του τμήματος που εντοπίστηκε το κρούσμα, καραντίνα στον φορέα, ιχνηλάτηση των επαφών του και έλεγχος των υπόλοιπων παιδιών, εκπαιδευτικών. Αν έχουμε αθρόο αριθμό κρουσμάτων, τότε αναστέλλεται η λειτουργία του σχολείου για μερικές ημέρες.

-Αλήθεια, στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4, με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, έκλεισαν τα σχολεία;


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.