Γιατί η Λευκή Νύχτα, μας θύμισε cosmopolis;

0

Δεν ξέρουμε αν τελικά έμειναν ευχαριστημένοι οι συμπολίτες που κατέβηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Καβάλας, για να γιορτάσουν την Λευκή Νύχτα. Ούτε, γνωρίζουμε, αν κάποια μαγαζιά που παρέμειναν ανοιχτά πούλησαν τίποτα. Αντίστοιχα, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιά είναι τα μηνύματα που σήμερα θα μεταφέρουν στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, για το αν άνοιξαν το πορτοφόλι τους οι καταναλωτές για να κάνουν έστω ένα μικρό τζίρο. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, εμείς λέμε να επαναληφθεί, έστω και μόνο για να γεμίσει το κέντρο της Καβάλας από χιλιάδες καβαλιώτες, αλλά και πολλούς επισκέπτες. Άλλωστε, από την Πρωτομαγιά παρατηρήσαμε μεγάλη αύξηση επισκεπτών από την Τουρκία και την Βουλγαρία, λόγω των πολυήμερων αργιών, που έχουν στη χώρα τους αυτές τις μέρες.

Όσο για την κατανάλωση στα καταστήματα, νομίζουμε ότι επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας, ότι ελάχιστοι θα ήταν οι καταναλωτές, που θα περνούσαν την πόρτα των μαγαζιών. Τα μόνα καταστήματα που δούλεψαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σε μέρα που η κίνησή τους κανονικά θα ήταν πεσμένη, ήταν τα καταστήματα καφέ και εστίασης. Βεβαίως, μας ικανοποιεί, έστω κι αυτή η μονόπλευρη κατανάλωση, αφού όταν το χρήμα, (έστω αυτό το ελάχιστο) κινείται, τελικά το κέρδος επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Να ξαναγίνει λοιπόν και αν ο κόσμος δεν ευχαριστήθηκε από τα δρώμενα, ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά θα υπάρξει διόρθωση… Τώρα, γιατί μας θύμισε λίγο το cosmopolis, θα σας γελάσουμε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.