• Εάν δεν γινόταν το έργο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης, είναι πολύ πιθανό να μη μαθαίναμε ότι ο αγωγός που μεταφέρει το νερό στην πόλη της Καβάλας χρειάζεται περιβαλλοντική άδεια! Όπως και στην περίπτωση της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Έπειτα από τη ζημιά σε τμήμα του καταστρώματος της γέφυρας, ανακαλύψαμε ότι η γέφυρα κατασκευάστηκε στη ζώνη αιγιαλού, εκτός σχεδίου πόλεως(!) και ότι είναι χαρακτηρισμένη ως εθνικό οδικό δίκτυο Νο2.
  • Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, επίσης, ο Χρήστος Ποτόλιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», ανέφερε ότι το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), δεν έκανε εγγραφή στο Κτηματολόγιο της ακτής «Καλαμίτσα», ενώ οι απλοί πολίτες κλήθηκαν να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους. Το ίδιο έπραξε ο Δήμος Καβάλας με το παλιό νοσοκομείο και την υπόλοιπη δημοτική ακίνητη περιουσία.
  • Το ίδιο θα έκανε, είμαστε βέβαιοι, με την ακτή «Καλαμίτσα», αν του ανήκε, καθώς και με τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται στην ακτή. Δηλαδή, θα πλήρωνε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και έτσι, θα λειτουργούσε η ακτή χωρίς πολεοδομικά προβλήματα.
  • Από τότε που έληξε η παραχώρηση χρήσης προς τον Δήμο Καβάλας, το έτος 2015, η ΕΤ.Α.Δ. δεν πλήρωσε το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Υπηρεσία Πολεοδομίας, δεν νομιμοποίησε τα αυθαίρετα κτίσματα, ενώ εισπράττει ενοίκια από αυτά, ούτε έκανε διαγωνισμό για την εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή.
  • Στη διοίκηση της ΕΤ.Α.Δ., δεν ενδιαφέρονται για τη δυσφήμηση της Καβάλας και την αρνητική κριτική που δέχεται ο Δήμος Καβάλας, αν και δεν είναι ο ιδιοκτήτης της ακτής. Το μόνο που τους νοιάζει, είναι να μην πληρώσουν το πρόστιμο της Πολεοδομίας! Πώς να μεταβιβάσουν την ακτή σε ιδιώτη, όταν εκκρεμεί πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή κι όταν οι αυθαίρετες κατασκευές δεν νομιμοποιήθηκαν; Και πώς να ανανεώσουν την παραχώρηση χρήσης στον Δήμο Καβάλας, ενώ κινδυνεύουν με νέο πρόστιμο από την Πολεοδομία;
  • Πως είναι δυνατό οι πολίτες να εμπιστευτούν τους διοικούντες την ΕΤ.Α.Δ., να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του ελληνικού δημοσίου, όταν έχουν απαξιώσει την ακτή «Καλαμίτσα»; Θεωρούμε πως οι κινήσεις για τον καθαρισμό της ακτής και την τοποθέτηση ναυαγοσώστη, είναι «στάχτη στα μάτια» του κόσμου. Η δυσάρεστη κατάσταση θα συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι του 2019.
  • Ο Θόδωρος Μουριάδης, που θα αναλάβει δήμαρχος από την 1η Σεπτεμβρίου, δεν πρέπει να είναι ευκολόπιστος απέναντι στις υποσχέσεις των διοικητικών στελεχών της ΕΤ.Α.Δ. Ούτε στα λόγια των βουλευτών Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ότι θα βρεθεί νομική λύση για το πρόστιμο της Πολεοδομίας. Το ίδιο έλεγαν για την αποζημίωση των ναυταθλητικών ομίλων της πόλης, για τα κτίσματα στον υπήνεμο μόλο του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», τα οποία κατασκεύασαν, πριν αρκετές δεκαετίες, με δικές τους δαπάνες. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση δεν υπογράφηκε ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.