• Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για την «ατομική ευθύνη» και την μεγάλη σημασία που έχει, ώστε να επιτύχουν τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό της χώρας.
  • Θα αναφέρω ένα παράδειγμα «ατομικής ευθύνης» συμπολίτη, τον οποία άκουσα, καρντάσια, να τοποθετείται για την υγειονομική κρίση, άλλοι την αποκαλούν «βιοχημικό πόλεμο», ή «βιοχημικό Αρμαγεδδόνα», σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. «Η σύζυγος μου είναι νοσηλεύτρια και έχω μία καλύτερη ενημέρωση για το θέμα. Είμαι πολύ προσεκτικός και λαμβάνω τις απαραίτητες προφυλάξεις», είπε. Στο σημείο εκείνο, ο παραγωγός του ραδιοφωνικού σταθμού τον ρώτησε: «Τι θόρυβος είναι αυτός που ακούγεται μέσα από το ακουστικό (του τηλεφώνου);». Κι ο ακροατής απάντησε: «Είναι ο προειδοποιητικός ήχος όταν δεν φοράω τη ζώνη ασφαλείας»!
  • Ο υπεύθυνος και πολύ προσεκτικός στο ζήτημα του κορονοϊού συμπολίτης, καρντάσια, τηλεφωνούσε από κινητό τηλέφωνο, ενώ οδηγούσε χωρίς να φοράει τη ζώνη ασφαλείας μέσα στο αυτοκίνητο! Ενώ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη από τον κορονοϊό, εξέθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο χρησιμοποιώντας το Ι.Χ. αυτοκίνητο. Είναι (κωμικο)τραγικό, καρντάσια, να γλιτώσει κάποιος από τον κορονοϊό και να σκοτωθεί, ή στην καλύτερη περίπτωση, να μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, επειδή δεν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας και τηλεφωνούσε από κινητό τηλέφωνο ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του!
  • Άλλο παράδειγμα «ατομικής ευθύνης», είναι οι οδηγίες του Δήμου Καβάλας προς τους δημότες, για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων εν καιρώ πολέμου με τον κορονοϊό. Μα καλά, καρντάσια της δημοτικής Αρχής, η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται επειδή ήρθε η πανδημία; Τις άλλες ημέρες, δηλαδή, είναι σωστό οι συμπολίτες να αφήνουν τις σακούλες με τα απορρίμματα ανοιχτές, ή μισάνοιχτες εντός, ή εκτός, των κάδων; Γιατί η «ατομική ευθύνη» να λειτουργεί μόνο στις περιόδους των κρίσεων;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.