• Θεωρούμε λογικό να ρωτήσει κάποιος, γιατί χρειάστηκε η διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να λάβει οικονομική βοήθεια από τον Δήμο Καβάλας, προκειμένου η ομάδα κορασίδων του συλλόγου να ταξιδέψει στην Αθήνα, για να συμμετέχει στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, όταν ο σύλλογος έχει έναν μεγάλο χορηγό (ονόματος), την Energean, που στηρίζει οικονομικά την προσπάθεια τα τελευταία έτη.
  • Φαίνεται πως η απορία, την οποία εκφράσαμε σε προηγούμενο άρθρο, δεν είναι εύλογη για την Energean, που εκπρόσωπός της, εξέφρασε την πικρία του, για το συγκεκριμένο σχόλιο. Γράψαμε πως έπρεπε η εταιρεία να καλύψει το κόστος της μετακίνησης και διαμονής της αποστολής της ομάδας κορασίδων της Ε.Κ. Καβάλας στην Αθήνα, το οποίο προσδιόρισε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, Σωτήρης Βεζερτζής, γύρω στις οκτώ χιλιάδες ευρώ, ενώ για τη συμμετοχή στο τουρνουά της β΄ φάσης, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, χρειάστηκαν ακόμα πέντε χιλιάδες ευρώ.
  • Και ρωτάμε το εξής απλό: Δεν άξιζε η ομάδα, οι παίκτριες και ο προπονητής, ένα «δώρο» από τον μέγα χορηγό του συλλόγου, για την πρόκριση στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος; Ακόμα κι αν οι διοικούντες δεν απευθύνθηκαν στην Energean για τον σκοπό αυτό, κακώς κατά την άποψη μας, έπρεπε η εταιρεία να επιβραβεύσει τα κορίτσια και τον προπονητή τους, με την πληρωμή του χρηματικού ποσού, για την μετακίνηση και τη διαμονή στην Αθήνα. Δεν θα έλεγε κανείς κάτι για την «παραβίαση» της οικονομικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, αφού επρόκειτο για έκτακτη και ευχάριστη δαπάνη ως μπόνους για την επιτυχία τους.
  • Η συμμετοχή στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος αποτέλεσε διαφήμιση για τον σύλλογο, την πόλη της Καβάλας, αλλά και για την Energean. Η ομάδα ανδρών, η οποία αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία, είναι η «βιτρίνα», αλλά η δουλειά που γίνεται στα αναπτυξιακά τμήματα, πιστεύουμε, είναι πολύ πιο σημαντική για το μέλλον της τοπικής καλαθοσφαίρισης.
  • Ο Δήμος Καβάλας δεν είναι χορηγός της Ε.Κ. Καβάλας, ωστόσο βοήθησε την ομάδα κορασίδων, καλύπτοντας τα έξοδα μετακίνησης, γιατί η παρουσία μιας Καβαλιώτικης ομάδας μεταξύ των έξι καλύτερων ομάδων στην Ελλάδα, πρόβαλε τον τόπο. Αν το ποσό ήταν μεγάλο, μπορούσε η Energean, τουλάχιστον, να πληρώσει τη δαπάνη της διαμονής και να «μοιραστεί» το συνολικό κόστος.
  • Επομένως, δεν κατανοούμε την έκφραση πικρίας για το σχόλιο μας. Αισθάνεται καλά η Energean, που δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση, για να συγχαρεί τις κορασίδες και τον προπονητή, Γιώργο Παγκαλίδη, για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Ελλάδα; Μήπως και η ανακοίνωση συγχαρητηρίων, δεν περιλαμβάνεται στην οικονομική συμφωνία μεταξύ Energean και Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας;
  • Επ’ ευκαιρία, θα ήταν ευχάριστο να γίνει μία συμφωνία μεταξύ των διοικήσεων της Ε.Κ. Καβάλας και της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης «Πάνθηρες», για να αγωνιστεί η Σοφία Κελεμένη, που διακρίθηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας. Είναι ευκαιρία, θεωρούμε, η ταλαντούχα παίκτρια να πάρει εμπειρία από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να μην περιοριστεί στο περιφερειακό πρωτάθλημα γυναικών και νεανίδων την ερχόμενη περίοδο (2020-2021). Μπορεί να παραχωρηθεί στους «Πάνθηρες» με την μορφή δανεισμού για μία περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.