Τα συμφέροντα πολλές φορές είναι ανίκητα. Κι αυτό, προφανώς ισχύει και στην περίπτωση του ΕΛΓΑ, που στύλωσε τα πόδια εδώ και χρόνια και δεν θέλει να εφαρμόσει και στο νομό Καβάλας την χαλαζική προστασία. Άπειρες φορές γράψαμε ότι ήδη τα ραντάρ, ελέγχου του κινδύνου για χαλαζόπτωση φτάνουν μέχρι το Νέστο, (ίσως τώρα να επεκτάθηκαν κι άλλο). Ξέρουν δηλαδή πότε επίκειται χαλάζι, αλλά δεν δίνουν την έγκρισή τους στην εταιρεία που διαθέτει τα σχετικά αεροσκάφη να κάνει παρεμβάσεις στο νομό Καβάλας. Την αρνητική του στάση, είχε επιβεβαιώσει και ο τότε Διοικητής του ΕΛΓΑ, όταν είχε πριν από λίγα χρόνια επισκεφθεί την περιοχή των Γιαλοχωρίων. Τότε, μας είχαν ενημερώσει, ότι δεν αφήνουν τα συμφέροντα για μια τέτοια επέκταση. Μας είπαν, (και δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια) ότι αν υπάρξει εναέρια χαλαζική προστασία, θα ξεμείνει από δουλειά ο ΕΛΓΑ, αλλά και εταιρείες που τοποθετούν αντιχαλαζικά δίκτυα και καλύμματα. Το δε κόστος της εναέριας χαλαζικής προστασίας είναι σχεδόν μηδαμινό, όπως μας είχε πει ο ιδιοκτήτης των αεροσκαφών που κάνουν αυτή τη δουλειά. Το αποτέλεσμα είναι να παθαίνουν μεγάλες ζημιές οι αγρότες μας, να παρεμβαίνει ο ΕΛΓΑ, και να πληρώνει τεράστια χρηματικά ποσά ως αποζημίωση για τις κατεστραμμένες παραγωγές. Ο Μακάριος Λαζαρίδης, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, επισκέφθηκε τα χωριά που επλήγησαν από το χαλάζι. Μας προβληματίζει ωστόσο, ο τρόπος που διατυπώνει την υποτιθέμενη παρέμβαση της Ν.Δ., όταν θα έρθει στην εξουσία, στο ζήτημα αυτό. Γράφει στον ενεστώτα χρόνο, χωρίς να διευκρινίζει αν αυτά που γράφει είναι απλώς οι διαπιστώσεις του, ή αν υπόσχεται ότι θα πάρει τα συγκεκριμένα μέτρα. Γράφει ο υποψήφιος βουλευτής:

Επισκέφτηκα το Μυρτόφυτο. Είδα την καταστροφή από το χθεσινό χαλάζι. Με ΝΔ:

Επεκτείνεται η από αέρος αντιχαλαζική προστασία και στο Νομό Καβάλας

Αναβαθμίζονται και ενισχύονται τα αντιχαλαζικά κανόνια ηχοβολής

Επικαιροποιείται ο κανονισμός του ΕΛΓΑ

Προφανώς θα θέλαμε πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Μακάριο Λαζαρίδη, γιατί μέχρι τώρα, πολλές φορές ακούσαμε λόγια, ακόμη και δεσμεύσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Γιατί να πιστέψουμε τα μισόλογα του Μακάριου Λαζαρίδη;;;


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.