-Αναρωτιέμαι, καρντάσια, γιατί ο Δήμος Καβάλας δεν ανακοινώνει την εγγραφή του «Διόνυσου» στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ώστε να προχωρήσει η γραφειοκρατική διαδικασία εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου.

-Ο «Διόνυσος» παραχωρήθηκε στον Δήμο Καβάλας, από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τον Μάιο του έτους 2012, δηλαδή, πριν από δέκα (10) χρόνια! Μία δεκαετία, καρντάσια, είναι πολύς καιρός για να γίνει μία εγγραφή ακινήτου στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Κι ας βρίσκεται, όπως ο «Διόνυσος», μέσα σε δασική περιοχή.

-Στην περίπτωση του «Διόνυσου», απ’ όσο γνωρίζω, δεν είναι εμπόδιο ο δασικός χαρακτήρας της περιοχής που βρίσκεται το καμένο κτήριο. Η τοπική Δασική Υπηρεσία, δηλαδή το Δασαρχείο Καβάλας, δεν αμφισβητεί τα εμπράγματα δικαιώματα του Δήμου στην πευκόφυτη περιοχή και στο κτήριο.

-Αφού, η Δασική Υπηρεσία δεν προβάλλει αντίρρηση στα εμπράγματα δικαιώματα του Δήμου Καβάλας, γιατί δεν ολοκληρώθηκε, ακόμα, η εγγραφή του «Διόνυσου» στο Εθνικό Κτηματολόγιο;

-Κι όταν, καρντάσι Θίοντορ, παραμένει αυτή η εκκρεμότητα, πως περιμένεις να βρεθεί ο ιδιώτης που θα ζητήσει από τον Δήμο Καβάλας να νοικιάσει το ακίνητο; Εάν ο Δήμος δεν γίνει «και με την βούλα», όπως λέμε, ο ιδιοκτήτης, σε ποιον θα απευθυνθεί ο ενδιαφερόμενος; Γιατί, Θίοντορ καρντάσι, ο Δήμος Καβάλας να στερείται τα έσοδα από την αξιοποίηση του ακινήτου του;

-Ανέθεσε, λοιπόν, στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου, χωρίς χρονοτριβή, να κλείσει το ζήτημα, ώστε η επόμενη δημοτική Αρχή, που θα αναδειχτεί το 2023, να κάνει το επόμενο βήμα, που είναι ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση. Κι αν ο νομικός σύμβουλος του Δήμου έχει φόρτο εργασίας, ή χρειάζεται άλλος ειδικότερος, κάνε μία εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, στην επόμενη συνεδρίαση, για να εγκριθεί η ανάθεση του έργου σε εξωτερικό νομικό, που θα αφιερώσει χρόνο και τις γνώσεις του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.