-Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία σημαντική αύξηση στα θετικά δείγματα covid-19, η οποία ανησυχεί τους «ειδικούς» (επιστήμονες, πολιτικούς, δημοσιογράφους) που «αναλύουν» καθημερινά τα δεδομένα στους τηλεοπτικούς δέκτες και κάνουν προβλέψεις, όπως οι bookmakers στο στοίχημα των αγώνων ποδοσφαίρου.

-Στην καθημερινή «ενημέρωση» του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), λοιπόν, παρουσιάζονται μερικοί «ξεροί» αριθμοί, για τα «κρούσματα», τις διασωληνώσεις και τους θανάτους της πανδημίας. Δεν θα έπρεπε, καρντάσια, εκτός από τους παραπάνω αριθμούς να γνωρίζουν οι τηλεθεατές, για παράδειγμα, πόσοι έλεγχοι (tests) γίνονται καθημερινά σε όλη την χώρα, για να βγούνε τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται;

-Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, ανακοινώθηκαν, αν δεν κάνω λάθος, 6.808. Νομίζω πως έχει διαφορετική βαρύτητα ο αριθμός αυτός αν προέκυψε από 10.000, 50.000, ή 100.000 τεστ. Σε κάθε περίπτωση αλλάζει το λεγόμενο «ποσοστό θετικότητας», με βάση το οποίο λαμβάνονται όλα τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση των πολιτών.

-Επίσης, έχει ενδιαφέρον η αναλογία των θετικών δειγμάτων και των εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία. Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, π.χ., καταγράφηκαν 6.808 θετικά δείγματα, ενώ έγιναν 363 νέες εισαγωγές πολιτών με συμπτώματα της νόσου covid-19 στα νοσοκομεία, δηλαδή ποσοστό 5,3%. Δεν μας αναφέρουν, ωστόσο, πόσα από αυτά τα άτομα παίρνουν εξιτήριο και επιστρέφουν στα σπίτια τους και πόσα νοσηλεύονται στις Μ.Ε.Θ. Το ποσοστό είναι ακόμα μικρότερο.

-Ωστόσο, στα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών επικρατεί κλίμα πανικού! Οι Μ.Ε.Θ. στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, λένε, βρίσκονται σε «ασφυξία»! Οι διασωληνομένοι ασθενείς την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 ήταν 441. Σε όλη την χώρα, καρντάσια, στις Μ.Ε.Θ. των δημόσιων νοσοκομείων υπάρχουν 1.100 κλίνες! Κι αυτό το δήλωσε ο Καβαλάρχης. Εάν είναι «κατειλημμένες» οι 441 κλίνες, καρντάσια, με ασθενείς με covid-19, με μία απλή αφαίρεση, είναι κενές 659 κλίνες, δηλαδή ποσοστό 60%. Γιατί, λοιπόν, νοσηλεύονται ασθενείς σε κλίνες χειρουργείων, τα οποία «πάγωσαν» λόγω covid-19, ενώ οι 6 στις 10 κλίνες των Μ.Ε.Θ. είναι διαθέσιμες;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.