• Επιμένει η διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) για το παλιό δικαστικό μέγαρο Καβάλας, με σκοπό να το μετατρέψει σε Διοικητήριο του Πανεπιστημίου στην Καβάλα. «Έχουμε πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη με αρχιτεκτονικά σχέδια και υποβάλαμε αίτηση στην ΕΤ.Α.Δ., να μας παραχωρηθεί το κτίριο», είπε ο αντιπρύτανης, Δημήτρης Μπαντέκας.
  • Θα το επαναλαμβάνω, έως ότου το κατανοήσουν μερικοί, ότι το παλιό δικαστικό μέγαρο συνδέεται με την απελευθέρωση της Καβάλας τον Ιούνιο του 2013 και πρέπει η χρήση του, να έχει σχέση με το σημαντικό αυτό ιστορικό ορόσημο για την πόλη.
  • Υπάρχουν αρκετά εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο της Καβάλας, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως Διοικητήριο για το ΔΙ.ΠΑ.Ε. Για παράδειγμα, το εξαιρετικό νεοκλασικό κτίριο Κραντονέλλη δίπλα στο Δημοτικό Ωδείο. Αφού υπάρχουν τα χρήματα, μπορεί το ΔΙ.ΠΑ.Ε. να αγοράσει το συγκεκριμένο ακίνητο, να το ανακαινίσει και να το διασώσει!
  • Υπάρχει, επίσης, το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην πλατεία Μακέδου. Ας ζητήσει από τον περιφερειάρχη το ΔΙ.ΠΑ.Ε. την παραχώρησή του, ή τους δύο ορόφους στο ακίνητο του παλιού Εθνικού Οργανισμού Καπνού στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που βρίσκεται μερικά μέτρα από το Δημαρχείο!
  • Μπορώ να αναφέρω κι άλλα παραδείγματα. Δεν καταλαβαίνω, καρντάσια, γιατί οι διοικούντες το ΔΙ.ΠΑ.Ε. έχουν τέτοιο «κόλλημα» με το παλιό δικαστικό μέγαρο. Εάν η ΕΤ.Α.Δ. ήθελε να το αξιοποιήσει, θα το παραχωρούσε στον Δήμο Καβάλας.
  • Κι αν φύτρωσε δέντρο μέσα στο κτίριο, μην ανησυχείς καρντάσι αντιπρύτανη, ο Θίοντορ θα δώσει εντολή στον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής να το κόψει, τώρα που γίνεται η αποψίλωση της βλάστησης στις γειτονιές της πόλης. Ο Θίοντορ καθάρισε την Καλαμίτσα, που επίσης ανήκει στην ΕΤ.Α.Δ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.