• Εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες από την Ανατολή βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα Μικρασιατικά παράλια και αναμένουν την κατάλληλη ευκαιρία, για να περάσουν το Αιγαίο και να διαχυθούν στην Ευρώπη.
  • Η απορία μου, καρντάσια, είναι γιατί μόνο στην Ευρώπη; Πολλοί από αυτούς πληρώνουν αδρά τους διακινητές, ενώ θα μπορούσαν να αγοράσουν αεροπορικά εισιτήρια και να ταξιδέψουν με την Turkish Airlines από την Κωνσταντινούπολη σε όποιον προορισμό θέλουν, ακόμα και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.
  • Γιατί, λοιπόν, διακινδυνεύουν την πολύτιμη ζωή τους; Γιατί εξακολουθούν να πνίγονται στη θάλασσα του Αιγαίου; Γιατί επιλέγουν να ζούνε σε άθλιες συνθήκες στα hot spots των νησιών του ανατολικού Αιγαίου; Και γιατί, όπως ανέφερε ο «σύντροφος» Χρήστος Ποτόλιας, αποφασίζουν να περάσουν στην Ελλάδα, για να εγκλωβιστούν λόγω της συμφωνίας που υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία, που δεν τους επιτρέπει να κουνηθούν ρούπι από την ελληνική επικράτεια;
  • Κι άντε, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν αεροπορικώς στη Λατινική Αμερική, στις Η.Π.Α., ή την Αυστραλία. Μπορούν, όμως, να ταξιδέψουν οδικώς στις γειτονικές ανεπτυγμένες χώρες, όπως τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Ντουμπάι, όπου το βιοτικό επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο από την Ελλάδα και αρκετές χώρες της Ευρώπης. Εκεί θα βρούνε καλύτερες δουλειές και συνθήκες, για να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους.
  • Παρά ταύτα, επιμένουν να έρθουν όλοι και όλες στην Ευρώπη, γιατί είναι «η γη της επαγγελίας»! Στην Ευρώπη του ανεπτυγμένου βορρά, που άρχισε να κλονίζεται και του φτωχού νότου, όπου επιβάλλονται επαχθή μνημόνια στους λαούς και συνεχής λιτότητα. Στην Ευρώπη που είναι «ενωμένη» στη θεωρία, ενώ στην πράξη περνάει μεγάλη κρίση, όχι μόνο οικονομική. Γιατί θέλουν να έρθουν σ’ αυτή την Ευρώπη;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.