Γιατί άραγε πανηγυρίζει ο δήμαρχος Παγγαίου για τις αποζημιώσεις των σταφυλοπαραγωγών;

0

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σωστή Επιλογή» Δήμου Παγγαίου, Δημήτρης Μπαταλογιάννης, απέστειλε την ακόλουθη δήλωση: «Για μία ακόμα φορά, ιδιαίτερα σε μία κρίσιμη περίοδο για τους αγρότες του Δήμου Παγγαίου, η δημοτική Αρχή εμφανίζεται κατώτερη των προσδοκιών τους. Ήλπιζε να τους καλοπιάσει με μία μείωση των τελών άρδευσης (λόγω πανδημίας και καραντίνας), την ώρα που η ίδια τους είχε «χαρατσώσει» με αύξηση της τάξης του πενήντα τοις εκατό. Ειρωνεία! Όλοι γνωρίζουν, πλέον, ότι, οι σταφυλοπαραγωγοί εξαιτίας της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, έχουν υποστεί πολύ σοβαρό οικονομικό πλήγμα. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, που οι πράξεις θα φέρουν αποτέλεσμα, ο δήμαρχος παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Αντί, ως όφειλε, να συγκαλέσει την αγροτική επιτροπή του Δήμου, που είναι το κατ’ εξοχήν θεσμικό όργανο του Δήμου, να συζητήσει εκτενώς και να διαβουλευθεί με τους καθ’ ύλην αρμόδιους, εμφανίζεται μόνος να πανηγυρίζει ως «κομματικός αβανταδόρος», τη διαφαινόμενη επίτευξη της αποζημίωσης των σταφυλοπαραγωγών του Παγγαίου, με το ποσό των 110 ευρώ ανά στρέμμα-οριζόντια! Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και ορισμένα εξ’ αυτών απαιτούν εξηγήσεις:

-Αλήθεια, πόσους εξυπηρετεί η οριζόντια αποζημίωση ανά στρέμμα στα σταφυλοχώρια και γιατί όχι η αποζημίωση να μη δοθεί αναλογικά, μετά από την εκτίμηση της ζημίας που έχουν υποστεί οι παραγωγοί σε κάθε αμπέλι του Δήμου μας;

-Αλήθεια, αναλογίστηκε η δημοτική Αρχή την τριετή ζημιά που έχουν υποστεί οι σταφυλοπαραγωγοί, οι οποίοι, πλέον, «ματωμένοι» καλούνται να ξανακαλλιεργήσουν σε μία νέα χρονιά, μετά τις απανωτές ατυχίες τους;

-Αλήθεια, γνωρίζουν της δημοτικής Αρχής, ποιο είναι το κόστος ανά καλλιεργήσιμο στρέμμα;

Αλήθεια, στα πανηγύρια της, η δημοτική Αρχή θα καλέσει όλους τους σταφυλοπαραγωγούς του Δήμου;

Η πραγματικότητα είναι ότι, οι σταφυλοπαραγωγοί του Παγγαίου όχι δεν συμμερίζονται τη θριαμβολογία τους, αλλά μιλούν για εμπαιγμό, την ώρα που άλλοι παραγωγοί (π.χ. σπαράγγια) στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, λαμβάνουν αποζημιώσεις τριπλάσιες ανά στρέμμα.

Πέραν των σταφυλοπαραγωγών, αναρωτιέται κανείς τι κάνει η δημοτική Αρχή και με τους ελαιοπαραγωγούς, ειδικά της βρώσιμης ελιάς, οι οποίοι βρίσκονται, επίσης, σε δύσκολη θέση και δεν μπορούν όχι απλά να μην πανηγυρίζουν, αλλά αναρωτιούνται αν κάποιος θα ασχοληθεί μαζί τους. Καλά τα πανηγύρια και οι μακέτες κύριε Αναστασιάδη, αλλά με αυτά δεν γεμίζει η τσέπη των αγροτών μας και η ζημιά ολοένα και μεγαλώνει».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.