Με μία ειδική αναφορά και ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας Καβάλας (Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.) «αποχαιρέτησε» τον Παναγιώτη Τσαβδαρίδη, γιατρό χειρουργό, ο οποίος θα παραιτηθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη: «Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ., εν όψει της επικείμενης παραίτησης από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας του γενικού χειρουργού, Παναγιώτη Τσαβδαρίδη, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την λύπη του και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο χειρουργό και στον άνθρωπο, Παναγιώτη Τσαβδαρίδη. Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας χάνει από τις τάξεις του έναν άξιο επιστήμονα, από τους πιο καταρτισμένους, ο οποίος, με την δράση του όλα αυτά τα χρόνια, έσωσε εκατοντάδες συνανθρώπους μας, εξυπηρέτησε και θεράπευσε πολλούς περισσότερους και όλα αυτά, εις βάρος πολλές φορές του προσωπικού του χρόνου, πάντα με ευγένεια, προθυμία, ήθος και αποτελεσματικότητα.

Για τους συναδέλφους του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ο τρόπος που ασκεί την ιατρική, ο τρόπος που προσεγγίζει τον ασθενή, ενώ για πολλούς από εμάς υπήρξε δάσκαλος και φίλος, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτός ήταν που για μεγάλο χρονικό διάστημα κράτησε όρθια την Β΄ Χειρουργική Κλινική όταν ανέλαβε καθήκοντα και ευθύνες διευθυντού, που δεν αναλογούσαν στον βαθμό του και παρόλα αυτά, τα κατάφερε περίφημα.

Δυστυχώς, το Ε.Σ.Υ. όχι μόνο δυσκολεύεται να προσελκύσει νέους επιστήμονες, αλλά αποτυγχάνει να κρατήσει στα τάξεις του τόσο αξιόλογους γιατρούς και αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα πάνω από το οποίο πρέπει να σκύψουν οι ιθύνοντες και να προβληματιστούν. Ευχόμαστε καλή τύχη και καλή συνέχεια στον Παναγιώτη Τσαβδαρίδη, είμαστε σίγουροι ότι από άλλο πόστο θα συνεχίσει να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του, βοηθώντας πάντα τους ασθενείς του, με ήθος και αποτελεσματικότητα. Μακάρι όλοι όσοι αποχωρούν από τον χώρο εργασίας τους, να χρήζουν τόσο γενικευμένης αποδοχής, όσο ο Παναγιώτης Τσαβδαρίδης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.