Το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Νομού Καβάλας πραγματοποίησε γενική συνέλευση, με θέμα τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας και της υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. «Κάναμε ένα πρώτο απολογισμό της δράση μας σαν νέα διοίκηση. Ταυτόχρονα, αναδείξαμε τις αιτίες της κρίσης γενικότερα, αλλά και τις συνέπειές της στον κλάδο των κατασκευών, όπως επίσης και τις προτάσεις μας για αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα που δεν θα εξυπηρετούν τις ορέξεις των μεγαλοκατασκευαστών, αλλά θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες. Από τη συζήτηση που ακολούθησε βγήκαν αρκετά συμπεράσματα για την αναγκαιότητα μαζικοποίησης και μαχητικοποίησης του σωματείου, της λήψης πρωτοβουλιών για συσπείρωση των συναδέλφων σε αυτό. Κατανοήθηκε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από τα πάνω και ότι ο συμβιβασμός με τη λογική του «τίποτα δεν γίνεται» βγάζει σε αδιέξοδα. Ότι σωματείο δυνατό σημαίνει ενεργή συμμετοχή των μελών του στις δράσεις του σωματείου.
Κατανοήθηκε, επίσης, η αναγκαιότητα οργάνωσης της πάλης, για ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια και η δημιουργία κοινού μετώπου με άλλα σωματεία, γιατί μόνο η οργάνωση, η αλληλεγγύη και η συνένωση των κλάδων με ταξικό προσανατολισμό, μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα κίνημα ικανό, να αποκρούσει τη συντονισμένη επίθεση που δέχεται στο σύνολό της η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, να βάλει τις βάσεις για αντεπίθεση.
Παράλληλα, η συνέλευση αποφάσισε τη συμμετοχή του σωματείου στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στις 19 και 20 Νοέμβρη στην Αθήνα, με σύνθημα: «χτίζουμε μαχητικό-ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής» και εξέλεξε ένα αντιπρόσωπο για να παρακολουθήσει τη συνδιάσκεψη, όπως επίσης τη συμμετοχή του στη γενική πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 24 Νοέμβρη.
Καλούμε τους συναδέλφους σε ετοιμότητα, για συμμετοχή στις δράσεις που αποφασίστηκαν στη συνέλευση (Ο.Α.Ε.Δ., Ι.Κ.Α., ΔΗΜΟΣ) με αιχμή την ανεργία και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο και τα υπόλοιπα σωματεία της Καβάλας, να πάρουν απόφαση για κήρυξη απεργίας στις 24 Νοέμβρη. Μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης που συνεχίζεται από Ε.Ε., κυβέρνηση και συνολικά τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το κεφάλαιο, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Δεν θα ανεχόμαστε τη μίζερη ζωή που μας έχουν καταδικάσει ήδη με τα μέχρι τώρα μέτρα. Δεν παζαρεύουμε κανένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες, γιατί συνάδελφοι «ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ». Τα παραπάνω αναφέρονται στο δελτίο Τύπου που απεστάλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.