Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, συναντήθηκε με την περιφερειακή διευθύντρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Ευσταθία Πέππα και με τον προϊστάμενο της σχολής μαθητείας, Θανάση Καψιτίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του έργου που αφορά στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του κτηριακού συγκροτήματος Ο.Α.Ε.Δ. Καβάλας, με προϋπολογισμό 2.980.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μέσω του επιχειρησιακού της προγράμματος.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής: θερμομόνωση του συνόλου των κτηρίων, αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων αλουμινίου, τοποθέτηση ηλεκτροκίνητων εξωτερικών σκιάστρων, αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών με νέου τύπου LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο δώμα των εργαστηρίων, βελτίωση του μικροκλίματος με τη δημιουργία πάρκου πρασίνου κ.ά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί βασική προτεραιότητα μας, η περιβαλλοντική αναβάθμιση δημόσιων υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Γι’ αυτό το λόγο, θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, ο οποίος έμπρακτα αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, με αποτέλεσμα, σε συνεργασία με τους φορείς, να μπορούμε να υλοποιούμε παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης σε δημόσια κτήρια, με σημαντική ωφέλεια τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.