Στις 20 Μαΐου 2020, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (T.A.P. AG), στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας (commissioning), άρχισε την εισαγωγή φυσικού αερίου στο τελευταίο τμήμα του αγωγού, από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μέχρι την Ιεροπηγή Καστοριάς και τα ελληνο-αλβανικά σύνορα. Η εισαγωγή αερίου και στα 550 χιλιόμετρα του ελληνικού τμήματος του αγωγού, διαδικασία που άρχισε τον Νοέμβριο του 2019, συνιστά σημαντικό ορόσημο για την ολοκλήρωση του έργου. Στη δοκιμαστική διαδικασία ελέγχεται ότι, η υποδομή είναι ασφαλής και έτοιμη για λειτουργία, σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα. Σε όλη τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας και μετέπειτα, στη φάση εμπορικής λειτουργίας του αγωγού, εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι 24ωρης παρακολούθησης και πραγματοποιούνται έλεγχοι, για τη διατήρηση της ακεραιότητας και ασφάλειάς του.

Ωστόσο, είναι απαραίτητη η συμβολή και συνεργασία όλων όσοι δραστηριοποιούνται, ή πραγματοποιούν εργασίες κοντά στον αγωγό. Γι’ αυτό, όσοι σχεδιάζουν εργασίες κοντά στον αγωγό, ή τις εγκαταστάσεις του, παρακαλούνται να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες ασφαλείας που είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Τ.Α.Ρ. Στις οδηγίες υπάρχουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες που μπορούν, ή όχι, να πραγματοποιηθούν κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, τις ζώνες «περιορισμών κυριότητας» και «περιορισμού δόμησης» του Τ.Α.Ρ., αλλά και για τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εργασιών, ή έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, υπάρχει η γραμμή επικοινωνίας και αναφορών 213 010 4500 (αστική χρέωση, Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-17:00), στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι πριν αρχίσουν εργασίες κοντά στον αγωγό, καθώς και οι 24ωρες γραμμές έκτακτης ανάγκης 210 555 0040 (αστική χρέωση), ή 800 118 1881 (κλήσεις μόνο από σταθερά, χωρίς χρέωση) για έκτακτα περιστατικά.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.