• Όσο αφελές είναι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να θεωρούν ότι η νίκη στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 είναι δεδομένη, λόγω της «πρωτιάς» στις πρόσφατες ευρωεκλογές, άλλο τόσο αφελής είναι και η προσέγγιση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών που κάνουν τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς). «Στις ευρωεκλογές ο λαός ξεθύμανε και τώρα ανασυντάσσεται και βλέπει με τη λογική και όχι με το συναίσθημα, τον λόγο που πρέπει να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση, αντί να έρθει άλλη να «ξηλώσει» ότι πέτυχε ο σημερινός πρωθυπουργός», είπε ο Βασίλης Βασιλικός, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «προλογίζοντας» τον Αλέξη Τσίπρα στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2019 στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας.
  • Πως γίνεται, αγαπητέ Β. Βασιλικέ, οι Έλληνες πολίτες να ψηφίζουν με το συναίσθημα (θυμό) στις ευρωεκλογές και μερικές εβδομάδες μετά, στις εθνικές εκλογές, με τη λογική; Σε κάθε εκλογική μάχη υπάρχει διακύβευμα και η επιλογή των ευρωβουλευτών, δεν είναι άσχετη με την επιλογή των βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το αποτέλεσμα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει το δικό του, ξεχωριστό, πολιτικό μήνυμα.
  • Αναρωτιόμαστε, τι μπορεί να αλλάξει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μέσα στο περιορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο μεσολαβεί μεταξύ των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, ώστε ο «θυμωμένος» πολίτης να δώσει «άφεση αμαρτιών» και «συγχωροχάρτι» στην κυβέρνηση; Ασφαλώς τίποτα! Γι’ αυτό και επικεντρώνει την προεκλογική ρητορική, πάλι, στο «αμαρτωλό» παρελθόν. Καλεί, λοιπόν, τους πολίτες να ψηφίσουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αφού ξεθύμαναν στις ευρωεκλογές, για να μην επανέλθουν οι προηγούμενοι στην κυβέρνηση! Οι εκλογές, όμως, δεν είναι «ερωτικό καυγαδάκι», για να «ξεσπάει» ο θυμός του ζευγαριού και μετά «όλα μέλι γάλα».
  • Παρεμπιπτόντως, ποτέ δεν καταλάβαμε ποιος είναι ο ρόλος των βουλευτών Επικρατείας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έχει ανάγκη ο Β. Βασιλικός και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι του, από αυτή την «τιμητική θέση», για να επιβραβευθεί η όποια προσφορά στον τομέα που δραστηριοποιούνται; Εάν οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείς θέλουν να προσφέρουν στην πολιτική και στη χώρα, πρέπει να το κάνουν με σταυρό προτίμησης.
  • Σαράντα πέντε έτη μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κυβερνάει με τις διατάξεις που ψήφισαν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις (ενισχυμένη αναλογική, μπόνους πενήντα εδρών στο πρώτο κόμμα, βουλευτές επικρατείας και τριακόσιοι βουλευτές). Και στο μοναδικό δημοψήφισμα που τόλμησε να κάνει, τον Ιούλιο του 2015, ενώ πήρε σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό, να μην υπογράψει τη συμφωνία που πρότειναν οι δανειστές εταίροι, ο πρόεδρος και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να παρατείνει την οικονομική επιτήρηση έως και τον Αύγουστο του 2018 και σιωπηρά μετά την ημερομηνία αυτή.
  • Υ.Γ. Εάν κάποιος πολίτης επιλέξει να ψηφίσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ή ένα από τα υπόλοιπα κόμματα, επειδή έχει βουλευτές επικρατείας ορισμένες προσωπικότητες, είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει ως κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.