Το 2ο βραβείο απέσπασε η ταινία της ομάδας κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, στην κατηγορία μυθοπλασία, στον 10ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους. Η ταινία με τίτλο: «Ζητείται ελπίδα» δημιουργήθηκε στη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019. «Αφόρμηση για τη συγγραφή σεναρίου, αποτέλεσε το διήγημα «Ζητείται ελπίς», του Αντώνη Σαμαράκη, που διδάσκονται οι μαθητές στη γ΄ τάξη, το οποίο διασκευάστηκε από τους ίδιους τους μαθητές, με τη βοήθεια της συντονίστριας καθηγήτριας, Μ. Καμίδου. Η ηρωίδα της ταινίας, είναι ένα νεαρό κορίτσι, μαθήτρια της γ΄ τάξης Λυκείου, που φοβάται και αγωνιά για τις πανελλαδικές εξετάσεις που πρόκειται να δώσει. Σ’ ένα καφέ, κάνοντας διάλειμμα μεταξύ των φροντιστηρίων, μέσα από το κινητό της και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης «βλέπει» τον κόσμο. Διαβάζει για την οδύνη που υπάρχει στον κόσμο, τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και βιώνει τη δική της αγωνία στη σκέψη της απώλειας της ελπίδας. Πανικοβάλλεται, αλλά καταφεύγει σε μία λυτρωτική, συμβολική «χειρονομία», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η ομάδα κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας άρχισε τις δράσεις της το σχολικό έτος 2010-2011. Έχει δημιουργήσει, έως τώρα, εννιά ταινίες μυθοπλασίας κι ένα ντοκιμαντέρ. Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κάθε Πέμπτη και μετά το τέλος των μαθημάτων, γίνονται οι συναντήσεις της ομάδας. Οι δηλώσεις συμμετοχής στην ομάδα κάθε χρόνο είναι εντυπωσιακά πολλές, καθώς είναι μεγάλη η επιθυμία των μαθητών να μυηθούν στην τέχνη του κινηματογράφου, να γίνουν οι ίδιοι δηµιουργοί και να εκφράσουν τις εφηβικές ανησυχίες τους.

Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Π.Ε. Σερρών, το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.