-Δεν είναι δυνατό όταν υπάρχουν ζητήματα υψίστης εθνικής σημασίας και κίνδυνοι για την κυριαρχία και την ασφάλεια όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και εθνών με πανάρχαια ιστορία και παρουσία, όπως είναι οι Αρμένιοι, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, στην τελευταία συνεδρίαση, να αφιερώνει μεγάλο (και πολύτιμο) χρόνο στα «απόνερα» της «ιστορικής» δίκης (και απόφασης) μελών της Οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Στις κρίσιμες αυτές ώρες, που ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ενωμένος και έτοιμος να αντιδράσει σε κάθε βίαιη και μη πρόκληση, ορισμένοι συνεχίζουν να σπέρνουν τη διχόνοια και να χωρίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε «προοδευτικούς», «συντηρητικούς», Αριστερούς, Δεξιούς, ακροδεξιούς, δημοκρατικούς κ.λπ. Οι λέξεις έχασαν το πραγματικό νόημα και οι παραπάνω χαρακτηρισμοί είναι συγκεχυμένοι. Το πολιτικό σύστημα είναι «αχταρμάς» και προσπαθεί να επιβάλλει το ίδιο και στην κοινωνία.

-Για να κλείσουμε το ζήτημα και να ασχοληθούμε, επιτέλους, με τα σοβαρά, ο «Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» συμμετείχε στις εθνικές εκλογές και η «Ελληνική Αυγή», που είχε τη στήριξη της «Χρυσής Αυγής», κατήλθε στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Το κριτήριο των ψηφοφόρων στις εθνικές εκλογές, είναι διαφορετικό από το κριτήριο της ψήφου στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Η παροχή στήριξης, ή «χρίσματος», από ένα πολιτικό κόμμα σε κάποιο συνδυασμό στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δεν σημαίνει πως τα μέλη του συνδυασμού αυτού συνταυτίζονται με την ιδεολογία του κόμματος.

-Όσον αφορά την αποπομπή των εκλεγμένων, από τις τοπικές κοινωνίες, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή», είναι πρωτάκουστο να συζητιέται και μόνο σε ένα δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο, το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας, η αποπομπή ενός μέλους του. Ο δημοτικός σύμβουλος είτε παραιτείται, είτε παύεται (με σχετική απόφαση) όταν καταδικαστεί για αξιόποινη πράξη, είτε ολοκληρώνει την νόμιμη θητεία του. Δεν αποπέμπεται για την ιδεολογία του. Αυτό παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας. Υπομονή, επομένως, έως τη λήξη της τρέχουσας θητείας των θεσμικών οργάνων. Κι ας μεριμνήσει η κεντρική διοίκηση, ώστε το εκλογικό σύστημα να μην ευνοεί την εκλογή υποψηφίων με μερικές δεκάδες ψήφους.

-Όσον αφορά την κρίσιμη κατάσταση στα εθνικά ζητήματα, το ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον αρμενικό λαό, που πολεμάει για την ύπαρξη και την υπεράσπιση των πανάρχαιων εδαφών του στον Καύκασο, που έστειλε η Ελληνική εθνική επιτροπή Αρμενίων, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο. Μειοψήφησε ο Χρήστος Ποτόλιας, ο οποίος κατέθεσε δικό του σχέδιο ψηφίσματος, Κι εδώ διχασμός!

-Είναι φανερό, πλέον, ότι η διεθνής διπλωματία απέτυχε παταγωδώς! Η επίθεση των Αζέρων, των μισθοφόρων τζιχαντιστών, με την υποστήριξη της Τουρκίας, εναντίον των Αρμενίων στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) δεν σταμάτησε. Το πλοίο Oruc Reis θα διεξάγει νέα έρευνα (δήθεν) πιο κοντά στο Καστελόριζο, αφού οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν τολμούν να ασκήσουν το απολύτως νόμιμο δικαίωμα της επέκτασης της υφαλοκρηπίδας των νησιών από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Η μοναδική ελπίδα και εγγύηση για την προάσπιση των εθνικών κεκτημένων, είναι οι ένοπλες δυνάμεις.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.