Άλλο ένα δυσάρεστο περιστατικό, κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο φορέας διαχείρισης εθνικού πάρκου δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, στην περιοχή Λύρας Φυλακτού, όταν διαπιστώθηκε ότι ένας νεαρός μαυρόγυπας, στον οποίο τοποθετήθηκε δορυφορικός πομπός, έπαψε να μετακινείται κι έδινε στατικό σήμα στην περιοχή από τις 9 Φεβρουαρίου 2019.

Υπάλληλοι του φορέα, σε συνεργασία με στέλεχος του WWF Ελλάς και τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, καθώς και δασοφύλακες, μετέβησαν στο σημείο, όπου βρήκαν νεκρό τον μαυρόγυπα. Το νεκρό πουλί μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Σουφλίου, για λήψη δειγμάτων και άλλες εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το αίτιο του θανάτου του. Ο μαυρόγυπας γεννήθηκε στις αρχές του 2018 και τον Ιούλιο τοποθετήθηκε πλαστικό και μεταλλικό δακτυλίδι στα πόδια και ταμπέλα σήμανσης στο αριστερό φτερό. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους τοποθετήθηκε ο δορυφορικός πομπός.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.