Ερώτηση προς τους υπουργούς ψηφιακής διακυβέρνησης, εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, με θέμα τον κίνδυνος κλεισίματος του καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στον Πρίνο Θάσου, κατέθεσαν βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), μεταξύ αυτών η βουλευτής Καβάλας, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου. Το κείμενο της Ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. αποφάσισε να θέσει σε υπολειτουργία το κατάστημα του Πρίνου, στη Θάσο, καταδικάζοντας το σε αργό θάνατο. Το κατάστημα ΕΛ.ΤΑ., είναι η μοναδική δημόσια Υπηρεσία που λειτουργεί στην περιοχή και προσφέρει υπηρεσίες ταχυδρομικού έργου, ενώ συμμετέχει και στον τομέα των τραπεζικών συναλλαγών (σε συμφωνία με την Eurobank). Το κλείσιμο του, θα προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στους κατοίκους των διπλανών χωριών -κυρίως των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων- που εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το εν λόγω κατάστημα, όπως επίσης στους χιλιάδες επισκέπτες των καλοκαιρινών μηνών. Να σημειωθεί ότι, αυτή τη στιγμή (υπο)λειτουργεί με δύο μόλις εργαζόμενους, οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού.

Με δεδομένη τη δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης να κλείσει 415 υποκαταστήματα, οι ανησυχίες των κατοίκων της Θάσου μεγαλώνουν.

Επειδή, οι κάτοικοι της Θάσου δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και έχουν τις ίδιες ανάγκες με όλους.

Επειδή, το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. θα αποδυναμώσει κι άλλο την παρουσία δημόσιων Υπηρεσιών στο νησί.

Επειδή, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έλαβε μέτρα διάσωσης του Οργανισμού και διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του και η δρομολόγηση της απαξίωσης από την παρούσα κυβέρνηση δεν είναι προς όφελος των πολιτών.

Ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί,

  1. Πώς προτίθενται να ενεργήσουν, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το κατάστημα στον Πρίνο κι αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου, η προκήρυξη θέσεων ώστε να καλυφθούν τα κενά;
  2. Σε ποιες κινήσεις θα προβούν, ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ. πανελλαδικά;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.