Είναι απίστευτοι ορισμένοι, (ελάχιστοι) αναγνώστες και ορισμένες φορές μας εκνευρίζουν πολύ με την εξυπνακίστικη διάθεση που έχουν, να κρίνουν τα πάντα, να τα απορρίπτουν και να ειρωνεύονται, νομίζοντας πως έτσι προσφέρουν στην τοπική κοινωνία. Πριν από λίγες μέρες κάναμε μια πρόταση να φωτιστεί το καραβάκι που βρίσκεται στο Φάληρο και να τοποθετηθεί φωτεινή πινακίδα στη βάση του, που να γράφει “Kavala”, ή “Kavala-Macedonia”, ή “I Love Kavala”, όπως τέτοιες πινακίδες υπάρχουν σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου, δεδομένου ότι οι τουρίστες πηγαίνουν εκεί και βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Άρχισαν λοιπόν, ορισμένοι αναγνώστες μας, να κρίνουν την κατασκευή ως κιτς, ως κακόγουστη, ως άτεχνη κλπ.

Κανείς δεν υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα μοναδικό έργο τέχνης. Και ο κατασκευαστής του, απλώς κατασκεύασε ένα διακοσμητικό καραβάκι της ελληνικής παράδοσης για την χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Το καραβάκι, παρέμεινε εκεί ολόκληρη τη χρονιά, χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανείς μέχρι τώρα, ενώ αντίθετα πολλοί είναι αυτοί, ακόμη και συμπολίτες μας που πηγαίνουν εκεί και φωτογραφίζονται. Εμείς κάναμε μια πρόταση, και από τους χιλιάδες αναγνώστες που είδαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση, υπήρξαν δυστυχώς και ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, που μας λοιδόρησαν, κορόιδεψαν και απέρριψαν την πρότασή μας, προφανώς καλύπτοντας κάποια εσωτερικά ελλείμματά τους.

Άλλοι θέλησαν να δείξουν ότι αυτοί ξέρουν από τέχνη και ότι εμείς είμαστε άσχετοι, άλλοι το απαξίωσαν βρίζοντάς μας, αλλά σχεδόν κανείς δεν πρότεινε κάτι σχετικά με την βελτίωση της πρότασης αυτής. Το να απορρίπτεις είναι πολύ εύκολο. Να σκεφτείς όμως και να προτείνεις κάτι που πιστεύεις ότι θα βοηθήσει τον τόπο μας, είναι πολύ πιο δύσκολο. Τους προτείνουμε λοιπόν, αυτούς τους εξυπνάκηδες, να κάνουν τις δικές τους σοφές προτάσεις, (αν έχουν), γιατί με την απόρριψη, δεν βοηθάνε σε τίποτα. Ας προτείνουν κάποιον ειδικό, ας αναζητήσουν αυτοί και να προτείνουν κάποιον καλλιτέχνη που να έχει ασχοληθεί με κάτι τέτοιο και να ενεργήσουν δημιουργικά και όχι καρμίρικα. Ας μην ξεχνάμε, ότι το καραβάκι, αυτό ή άλλο, μπορεί να γίνει ταυτόσημο με τη ναυτική μας πόλη, όπως άλλωστε και η τοπική μας ομάδα ποδοσφαίρου, ο ΑΟΚ, έχει ταυτιστεί με το έμβλημά της, που είναι το καραβάκι…


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.