Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, όρισε ως ένα εκ των κυριότερων στρατηγικών στόχων της, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αστικές περιοχές και την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, των μητέρων με παιδιά, των ατόμων με αναπηρίες και των επισκεπτών. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρει δελτίο Τύπου, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας εφαρμόζουν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο με στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους στην πόλη της Καβάλας, αλλά και σε άλλες περιοχές του Νομού (κωμοπόλεις, τουριστικούς προορισμούς κ.α.), για τον εντοπισμό των οδηγών που δε συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δημιουργώντας προβλήματα στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών.

Στη διάρκεια των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2019 βεβαιώθηκαν 68 παραβάσεις και συγκεκριμένα: 54 παραβάσεις για στάση-στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς, 6 παραβάσεις για στάση-στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα διάβασης ατόμων με αναπηρίες), σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ατόμων με αναπηρίες και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ατόμων με αναπηρίες, 6 παραβάσεις για στάση-στάθμευση σε διαβάσεις πεζών, ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές, 2 παραβάσεις για στάση-στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων, ή πάνω σε αυτούς.

Επισημαίνεται ότι, μόνο τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν για τη διαμόρφωση συνθηκών απρόσκοπτης και ασφαλούς κυκλοφορίας των πολιτών, αλλά απαιτείται και η συνειδητή συμμόρφωση των οδηγών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι στοχευμένες τροχονομικές δράσεις θα συνεχιστούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.