• Ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, ευχήθηκε σ’ έναν εργαζόμενο στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για τη συνταξιοδότησή του, με αφορμή την επίσκεψη που έγινε στο εργοτάξιο του φράγματος στον χείμαρρο του Μαρμαρά στον Δήμο Παγγαίου.
  • Ο υπάλληλος αυτός, είπε ο αντιπεριφερειάρχης, βρίσκεται στην Υπηρεσία, από την πρώτη ημέρα που άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του φράγματος! Ο υπάλληλος, καρντάσια, βγήκε στη σύνταξη, αλλά δεν είδε το φράγμα τελειωμένο κατασκευαστικά και να λειτουργεί. Εύχομαι να βρίσκεται εν ζωή όταν θα γίνει αυτό! Κι όποιος είναι αντιπεριφερειάρχης τότε, να τον καλέσει στα εγκαίνια, για να κόψει την κορδέλα!
  • Για να καταλάβετε, καρντάσια, πόσα άλλαξαν από την ημέρα που άρχισαν οι εργασίες στο φράγμα, εκείνη την εποχή υπήρχε, ακόμα, η νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ στην τοπική αυτοδιοίκηση (σε επίπεδο Δήμων) περάσαμε, διαδοχικά, από τον «Καποδίστρια», στον «Καλλικράτη» και σήμερα στον «Κλεισθένη»!
  • Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κ. Αντωνιάδη, η κατασκευή του φράγματος θα ολοκληρωθεί όταν θα συμπληρώσουμε 200 έτη από την ελληνική επανάσταση του 1821! Δηλαδή, μέσα στο α΄ τρίμηνο του έτους 2021. Θα πρόκειται για διπλό ορόσημο επομένως!
  • Ο Θόδωρος Καλλιοντζής, που έβαλε τον «θεμέλιο λίθο» στο έργο, δεν είναι εν ενεργεία πολιτικός της αυτοδιοίκησης, όπως και αρκετοί άλλοι της εποχής εκείνης και τα μετέπειτα χρόνια. Γι’ αυτό, είναι άτοπο να μιλάμε για χρονοδιάγραμμα στα έργα που γίνονται στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι να αρχίσουν και κάποτε θα τελειώσουν!
  • Ανάλογη περίπτωση, είναι η επαναλειτουργία της ιαματικής πηγής (λουτρών) Ελευθερών, που απέχουν μερικά χιλιόμετρα από το φράγμα του χειμάρρου Μαρμαρά. Η έναρξη της προσπάθειας για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων χάνεταi βάθη του χρόνου!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.