• Η προβολή μιας δωρεάς, κατά την άποψη μας, είναι η ελάχιστη ηθική ικανοποίηση για τον δωρητή, ή τη δωρήτρια. Για κάποιους, ωστόσο, η προβολή σημαίνει show και αποτελεί ντροπή για εκείνον που τη δέχεται! Είναι ντροπή για τη δήμαρχο, τον Δήμο Καβάλας και το δημοτικό συμβούλιο, όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Λεωνίδας Παππάς, που η Δήμητρα Τσανάκα δέχτηκε την προσφορά πέντε χιλιάδων ευρώ από την εταιρεία PFIC Ltd, μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο εργοστάσιο λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη.
  • Υπέπεσε σε βαρύ ολίσθημα, είπε ο Λ. Παππάς, η δήμαρχος Καβάλας. Πράγματι, ήταν σοβαρότατη η παράλειψή της, να συγκαλέσει εκτάκτως σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο, για να ζητήσει την ομόφωνη έγκριση για την αποδοχή της δωρεάς. Όφειλε η δήμαρχος, να ρωτήσει τον Λ. Παππά, αν η συγκεκριμένη εταιρεία είναι της αρεσκείας του, αν τον ικανοποιεί το χρηματικό ποσό της δωρεάς και αν θα πρέπει να προβάλει τη χειρονομία. Δεν το έπραξε, όμως, γι’ αυτό είναι υπόλογη στον Καβαλιώτικο λαό και στους δημοτικούς συμβούλους.
  • Θα μπορούσε η Δ. Τσανάκα να πάρει την επιταγή από την εταιρεία, χωρίς να καλέσει τους φωτογράφους και τους εικονολήπτες των τηλεοπτικών σταθμών και στη συνέχεια να εισπράξει (ο Δήμος Καβάλας) τα χρήματα, για να προμηθευτεί τα καυσόξυλα, ή το πετρέλαιο θέρμανσης, για τους άπορους συνδημότες. Πάλι, είμαστε βέβαιοι, ο Λ. Παππάς, ή άλλος δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, θα κατηγορούσε τη δημοτική αρχή, ότι αποδέχεται δωρεές «εν κρυπτώ και παραβύστω», δηλαδή στα «μουλωχτά», για να παρουσιάσει την προσφορά προς τους αδύναμους οικονομικά συνδημότες, ως κοινωνική πρόνοια της διοίκησης του Δήμου, ενόψει των εκλογών του 2019.
  • Εάν ο Λ. Παππάς θεωρεί «ψίχουλα» τα χρήματα που δώρισε η PFIC Ltd στον Δήμο Καβάλας, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, αυτό αφορά την εταιρεία. Δεν σημαίνει ότι ο Δήμος Καβάλας έπρεπε να απορρίψει τη δωρεά. Ας είμαστε λογικοί, για δωρεά πρόκειται! Στη δωρεά δεν γίνεται «παζάρεμα». Τόσα δίνω, πόσα θες… Είτε είναι πεντακόσια ευρώ, είτε πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, ο Δήμος Καβάλας πρέπει να αποδεχτεί τη χειρονομία.
  • Από κει και πέρα, ο Λ. Παππάς οφείλει να αποδείξει στον Καβαλιώτικο λαό, στον οποίο κατήγγειλε την αποδοχή της δωρεάς, ότι η δήμαρχος Καβάλας «έπινε ούζα με τους διευθύνοντες συμβούλους και τα αφεντικά της συγκεκριμένης εταιρείας», προ διετίας, όταν μαινόταν στο εργοστάσιο των λιπασμάτων η εργασιακή διαμάχη μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις εργασίας τους, αλλά τελικά επέστρεψαν σ’ αυτές.
  • Βρήκε αφορμή, για μία δωρεά, να κάνει πολιτική κατά της εταιρείας και, το κυριότερο, κατά του Δήμου Καβάλας, τον οποίο υπηρετεί από τη θέση του αιρετού της μειοψηφίας. Αν έχει, όπως ανέφερε, σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του (κάποιες ημέρες δεν μπορεί να αναπνεύσει καθαρό αέρα, ούτε να βγει στο μπαλκόνι της κατοικίας του), εξαιτίας της ρύπανσης που κάνει η εταιρεία, ως πολίτης και μάλιστα δικηγόρος, μπορεί να ασκήσει δίωξη κατά των υπευθύνων. Τα υπόλοιπα, είναι για «λαϊκή κατανάλωση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.