Η Καβάλα θα φιλοξενήσει για δεύτερη (συνεχή) χρονιά τους αγώνες σκυταλοδρομιών δρόμου με την ονομασία «Βίκος Street Relays», που διοργανώνει τα τελευταία τέσσερα έτη, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, η βιομηχανία εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού «Βίκος». Από τα έσοδα των συμμετεχόντων ενισχύονται κοινωφελή ιδρύματα, φορείς και σύλλογοι με εθελοντικό κοινωνικό έργο. Τα έσοδα από τους αγώνες στην Καβάλα, φέτος, θα διατεθούν στον σύλλογο για την οικογένεια και το παιδί «Πνοή».

Η εκκίνηση της πρώτης σκυταλοδρομίας θα δοθεί στις 11:30 το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου 2017 από την παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης. Στους αγώνες υπάρχουν τρεις κατηγορίες, για τις οποίες γίνεται ξεχωριστή κατάταξη (ομάδες ανδρών, ομάδες γυναικών, μικτές ομάδες). Εκτός από τις κατηγορίες για τους ενήλικους, διεξάγονται και σκυταλοδρομίες για παιδιά (kids relays).

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του συλλόγου «Ερμής 1877» hermes-events.org, στα γραφεία του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού Καβάλας και στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy. Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής, για όλες τις ομάδες, λήγει την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017.

Το μεσημέρι της Τρίτης 18 Απριλίου 2017, στο roof garden του ξενοδοχείου Airotel Galaxy, οι συνδιοργανωτές έδωσαν συνέντευξη Τύπου και απηύθυναν κάλεσμα στους Καβαλιώτες, αλλά και στους πολίτες των γειτονικών πόλεων, οικισμών και Νομών, να δείξουν την αγάπη τους για τον μαζικό αθλητισμό και την αλληλεγγύη τους προς το κοινωνικό έργο του συλλόγου «Πνοή». «Την Κυριακή θα δείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού», δήλωσε η πρόεδρος του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού Καβάλας (Ο.Κ.Α.Κ.), Κατερίνα Δράκου, ενώ η παραολυμπιονίκης και πρέσβειρα των αγώνων «Βίκος Street Relays» στην Καβάλα, Ανθή Καραγιάννη, συμπλήρωσε: «Εμπιστεύομαι τους Καβαλιώτες. Θα στηρίξουν και φέτος την προσπάθεια».

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, όσο και ο αντιδήμαρχος Δήμου Καβάλας, Γιώργος Φιλόσογλου, εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη των φορέων που εκπροσωπούν στο εγχείρημα και επεσήμαναν ότι, εκτός από την αθλητική διάσταση, οι αγώνες συνδυάζουν την κοινωνική και εθελοντική διάσταση. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, στις σκυταλοδρομίες θα συμμετέχουν και άτομα με αναπηρίες. Ο Μιχάλης Ραγκούσης, εκπρόσωπος του αναπηρικού αθλητικού κινήματος, σχολίασε ότι το επίτευγμα της διοργάνωσης, είναι η ευκαιρία που έδωσε στα άτομα με αναπηρίες, να αγωνιστούν μαζί με τους αρτιμελείς συμπολίτες τους, για ένα κοινό σκοπό. «Οι αγώνες αυτοί είναι ένα μάθημα παιδείας», σημείωσε.

Τέλος, η πρόεδρος του συλλόγου «Πνοή», Ιωάννα Χατζηβαρύτη, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και δήλωσε πως είναι σημαντικό να τρέχουν όλοι μαζί και όχι ο καθένας χωριστά. «Τα έσοδα των αγώνων θα ενισχύσουν το έργο που επιτελεί ο σύλλογος. Εύχομαι η προσφορά αυτή να βρει μιμητές», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here