Αφιερωμένη στην εβραϊκή κοινότητα και στον καπνό, η Ημέρα των Μουσείων στην Καβάλα

0

Ο Δήμος Καβάλας, η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Καβάλας, «Δημωφέλεια» και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, συμμετέχουν στον εορτασμό της διεθνούς ημέρας μουσείων 2017. Η ημέρα αυτή έχει οριστεί από το ICOM (International Council of Museum) η 18η Μαΐου. Το φετινό θέμα είναι: «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται». Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Δημοτικό Μουσείο Καβάλας και το Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας πραγματοποιούν τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

α) Περιήγηση στα απομεινάρια της Εβραϊκής Κοινότητας στην Καβάλα (σε 12 σημεία της πόλης), με τίτλο: «Η παρουσία των απόντων» και με αφετηρία το μνημείο των Εβραίων στη συμβολή των οδών Ερυθρού Σταυρού και Μητροπόλεως, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στις 7μ.μ. Πολιτιστική περιήγηση: Κομνηνός Απότας, υπεύθυνος Ιστορικού Αρχείου του Δημοτικού Μουσείου Καβάλας, μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 άτομα. Πληροφορίες – συμμετοχές στο 2510222706 και στο 2510620680.

β) Εκδήλωση με τίτλο: «Ο καπνός… αλλιώς». Εναλλακτικές χρήσεις του καπνού: φαρμακευτική, κοσμετολογία, γαστρονομία, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στις 12μ.μ., στο Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας (οδός Κ. Παλαιολόγου 4). Ομιλητές: Δρ. Απόστολος Καλύβας (ερευνητής, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα») με θέμα: «Η βελτίωση του καπνού ως εργαλείο παραγωγής καινοτόμων προϊόντων», Σίσσυ Ρακιτζή (πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας) με θέμα: «Η φαρμακευτική χρήση του καπνού», Παυλίνα Ιορδανοπούλου (γεωπόνος-τεχνολόγος, αρωματοθεραπεύτρια), με θέμα: «Η εφαρμογή του καπνού στην αρωματοθεραπεία και στην κοσμετολογία», Νικόλαος Φωτιάδης (executive chef της Διοίκησης της Τράπεζας Ελλάδος, πρόεδρος του Ινστιτούτου του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας), με θέμα: «Τα καπνά στη σύγχρονη γαστρονομία».

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο Μιχάλης Σαχσαμάνογλου, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.