• Σε σχόλιο τοπικής εφημερίδας αναφέρεται ότι, ζητήθηκε εκ των υστέρων από τον Δήμο Καβάλας «οικονομοτεχνική μελέτη», η οποία θα τεκμαίρει ότι οι παραχωρήσεις των εκτάσεων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, δεν θα είχαν καμία ζημία για τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.
  • Και συνεχίζει το σχόλιο, ότι οι ΣΥ.ΡΙΖαίοι «έπιασαν κότσο», δηλαδή κορόιδεψαν τη δήμαρχο Καβάλας, η οποία με περισσή αφέλεια αποκάλυψε πως τα «οικόπεδα Κουρουμπλή» ήταν, τελικά, μία χίμαιρα.
  • Πράγματι, η δήμαρχος Καβάλας έδειξε αφέλεια στο ζήτημα αυτό, διότι «επαναπαύτηκε» στην υπόσχεση των πρώην βουλευτών Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρη (Τάκη) Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη, Γιώργου Παπαφιλίππου, ότι η παραχώρηση των «οικοπέδων Κουρουμπλή» στον Δήμο Καβάλας, θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση.
  • Αυτός ήταν ο ένας τρόπος μεταβίβασης των εκτάσεων από το ελληνικό δημόσιο προς τον Δήμο Καβάλας. Ο άλλος τρόπος και πιο περίπλοκος, αφορούσε την έκθεση αξιοποίησης των υπό παραχώρηση στρεμμάτων, δηλαδή την «οικονομοτεχνική μελέτη» που αναφέρει ο σχολιογράφος. Η έκθεση αυτή, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και την οικονομική ζημία λόγω της παραχώρησης των συγκεκριμένων εκτάσεων. Γιατί, άλλωστε, ο Δήμος Καβάλας, να συντάξει και να αποστείλει μία μελέτη, για τη ζημία που τυχόν θα είχε ο Ο.Λ.Κ. παραχωρώντας τμήματα του παραλιακού μετώπου;
  • Στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η κεντρική διοίκηση ζήτησε από τους Οργανισμούς Λιμένων της χώρας, να δηλώσουν ποια τμήματα των χερσαίων ζωνών των λιμανιών και ευρύτερα των παραλιακών μετώπων, δεν ήταν προς αξιοποίηση στο πλαίσιο των επιχειρησιακών σχεδίων τους (master plan), προκειμένου να κινηθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για τον αποχαρακτηρισμό τους.
  • Η διοίκηση του Ο.Λ.Κ. δήλωσε τα «οικόπεδα Κουρουμπλή». Και όχι μόνο αυτό. Πραγματοποίησε όλη τη διαδικασία, για τον αποχαρακτηρισμό των εκτάσεων. Να σημειωθεί ότι, είναι ο μόνος Οργανισμός Λιμένα στην Ελλάδα, που ολοκλήρωσε τη διαδικασία αυτή! Μετά τον αποχαρακτηρισμό, οι εκτάσεις περιήλθαν στη διαχείριση του ελληνικού δημοσίου (Κτηματική Υπηρεσία).
  • Τότε, οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είπαν στη δήμαρχο Καβάλας, ότι η μεταβίβαση από το ελληνικό δημόσιο στον Δήμο, θα γίνει με τη ψήφιση νομοθετικής τροπολογίας, όπως έγινε με τον Δήμο Πατρέων. Δεν ζητήθηκε καμία μελέτη εκ των υστέρων. Ο καιρός πέρασε, η τροπολογία δεν εντάχθηκε σε νομοσχέδιο και τελικά ήρθαν οι διαδοχικές εκλογές.
  • Η παραχώρηση των εκτάσεων, όμως, δεν ματαιώθηκε. Ζητείται η πολιτική βούληση, για να ψηφιστεί η επίμαχη νομοθετική τροπολογία από τη νέα κυβέρνηση. Απλά, ο δήμαρχος Καβάλας που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, Θόδωρος Μουριάδης, δεν πρέπει να επαναπαυτεί, όπως η Δ. Τσανάκα, στην υπόσχεση των αιρετών της κεντρικής διοίκησης. Εάν ο σχολιογράφος, ή οποιοσδήποτε άλλος, θέλει να αποδώσει την ευθύνη, για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της παραχώρησης, στην απερχόμενη δήμαρχο, είναι δικαίωμα του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.