• Εκτός από τους πρόσφυγες, που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους λόγω του πολέμου, έχουμε και τους οικονομικούς μετανάστες, που αναγκάζονται να φύγουν από τις χώρες τους, διότι οι «μεγάλες δυνάμεις» κάνουν αφαίμαξη του πλούτου των χωρών αυτών, είπε το καρντάσι ο Άρης Βέρρος.
  • Οικονομικούς μετανάστες, Άρη μου, έχουμε και από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, λόγω των μνημονίων που ισοπέδωσαν την ελληνική κοινωνία. Όμως, οι Έλληνες που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και αναζητούν μία «καλύτερη τύχη» στα ξένα, δεν συγκεντρώνονται σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Ενσωματώνονται στις τοπικές κοινωνίες, βρίσκουν θέσεις εργασίας, νοικιάζουν σπίτια και πληρώνουν φόρους.
  • Εδώ στην Ελλάδα, οι μετανάστες που έρχονται, μαζί τους πρόσφυγες, αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Τους βάζουν στα κέντρα φιλοξενίας, τους ταΐζουν τους ποτίζουν, τους μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και τους δίνουν επίδομα.
  • Ο Άρης είπε, ακόμα, ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής, επίσης, θα αυξάνεται η μετακίνηση πληθυσμών προς την Ευρώπη κυρίως και άλλες χώρες του κόσμου που το κλίμα είναι καλύτερο. Κλιματική αλλαγή, ωστόσο, έχουμε και στην Ελλάδα. Επομένως, η λύση δεν είναι να «στριμωχτεί» ο μισός και πλέον πληθυσμός του πλανήτη σε μία ήπειρο.
  • Τέλος, ο Άρης δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνει το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι γκέτο. Έπειτα από τόσο καιρό, Άρη μου, έγινε ήδη γκέτο. Κι αυτό φαίνεται από την αντίδραση των φιλοξενούμενων, όταν τους πηγαίνουν για «παρέα» κι άλλους πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσουν και τώρα, που σχεδιάζεται η άφιξη νέας «φουρνιάς» στο Περιγιάλι. Κι είναι λογικό, διότι δεν γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους θα αναγκαστούν να συμβιώσουν στο κέντρο.
  • Δυστυχώς, Άρη μου, ορισμένοι παίζουν χοντρό παιχνίδι πάνω στην πλάτη των Καβαλιωτών, αλλά θα τιμωρηθούν. Να είσαι βέβαιος γι’ αυτό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.