• Όσο θα παραμένουν αναξιοποίητα ορισμένα ακίνητα, τόσο θα συνεχίζεται η «κολοκυθιά» για την αξιοποίησή τους. Μετά τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Δήμο Καβάλας, τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, τον τελευταίο καιρό προέκυψε ένας ακόμα «μνηστήρας» για το παλιό Δικαστικό Μέγαρο. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.
  • Στο κτίριο αυτό, όπως δήλωσαν ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θέλουν να στεγάσουν την πρυτανεία του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.
  • Η κεντρική διοίκηση λέει ότι, η τοπική κοινωνία, την οποία εκφράζουν ο Δήμος και οι φορείς, δεν έχει προτάσεις και συγκεκριμένο σχέδιο, για την αξιοποίηση των ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου που εγκαταλείφθηκαν. Κι όλες αυτές οι προτάσεις που έγιναν, εδώ και χρόνια, για το παλιό Πρωτοδικείο, γιατί έγιναν; Για πλάκα; Δεν άρεσε καμία στην κεντρική διοίκηση, για να βοηθήσει στην υλοποίησή της;
  • Είναι πασιφανές, ότι οι διοικούντες το ελληνικό κράτος χρησιμοποιούν τα δημόσια ακίνητα ως «μοχλό» άσκησης πολιτικής πίεσης προς τις διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών.
  • Είμαι βέβαιος, καρντάσια, ότι αν κυβερνούσε τη χώρα η Νέα Δημοκρατία, θα είχε υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Καβάλας, για τη συνεκμετάλλευση του παλιού νοσοκομείου. Το ίδιο και αν ο δήμαρχος Καβάλας είχε τη στήριξη, ή και το χρίσμα, του κόμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
  • Η σημερινή κυβέρνηση, αντί να παραχωρήσει το παλιό Πρωτοδικείο στον Δήμο Καβάλας και στον Δικηγορικό Σύλλογο, το έδωσε στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.! Καταλαβαίνετε πόσο ενδιαφέρεται για την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της.
  • Είναι οι ίδιοι πολιτικοί, που πριν αναλάβουν την εξουσία, διαδήλωναν για την παραχώρηση των ακινήτων αυτών στους Δήμους, δηλαδή στις τοπικές κοινωνίες! «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί»…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.