Το αίτημα του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στην Πιερία κοιλάδα του Δήμου Παγγαίου έγινε πράξη από την περιφερειακή διοίκηση. Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, ο πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β., Γιώργος Μίχογλου και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, υπέγραψαν το έργο της ανόρυξης τριών γεωτρήσεων στα Τοπικά Διαμερίσματα Μεσορόπης, Πλατανότοπου, Ποδοχωρίου, με τις οποίες θα ενισχυθεί η άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής, κυρίως των αμπελώνων, των ελαιώνων και των αμυγδαλιών.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, με τις γεωτρήσεις και την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού (αντλιών και σωλήνων), θα μειωθεί το κόστος της παραγωγής και συγχρόνως θα βελτιωθεί η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων γης. Η ανόρυξη των τριών γεωτρήσεων θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 180.000 ευρώ.

Επίσης, ο Κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στις επόμενες συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, για την πραγματοποίηση παρεμβάσεων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, όπως η συντήρηση των δρόμων στην Δημοτική Ενότητα Ορεινού και η βελτίωση του οδικού δικτύου στους Δήμους Παγγαίου και Θάσου. Οι εργασίες θα αρχίσουν εντός του έτους 2022.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο νησί της Θάσου, κυρίως με τον καθαρισμό των ρεμάτων από τα φερτά υλικά.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.