Ατάκες???

0

Αναρωτιέμαι, καρντάσια, από τότε που καταργήθηκαν οι Νομαρχίες, τα νομαρχιακά συμβούλια και οι νομάρχες, τι περισσότερο κάνουν οι αντιπεριφερειάρχες, το περιφερειακό συμβούλιο και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, τα οποία δεν μπορούν να κάνουν οι Δήμοι, οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια.

Τα θέματα που συζητούνται στο περιφερειακό συμβούλιο, νομίζω, μπορούν να συζητηθούν στα δημοτικά συμβούλια των Δήμων και οι αποφάσεις τους, να σταλούν για ενημέρωση και επικύρωση στον περιφερειάρχη.

Η παλιά Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση παρήγαγε μεγαλύτερο έργο για τους Νομούς, απʼ ότι παράγουν οι διοικήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Θέλω, ειλικρινά, να μου εξηγήσει κάποιος και να με πείσει για την προσφορά των αντιπεριφερειαρχών και των περιφερειακών συμβούλων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Θα δεχόμουν ο αιρετός περιφερειάρχης να έχει τρεις-τέσσερις συνεργάτες, στους οποίους θα αναθέτει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και αυτοί θα συνεργάζονται με τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια, για τα θέματα που απασχολούν κάθε τόπο.

Για παράδειγμα, δεν καταλαβαίνω γιατί τον διαγωνισμό για την καταπολέμηση των κουνουπιών πρέπει να τον κάνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ μπορεί ο κάθε Δήμος, που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα, να αναθέσει το έργο στον εργολάβο που θα αναδειχτεί με διαγωνισμό από τον Δήμο.

Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. θα «μοιράσει» το σχετικό κονδύλιο στους Δήμους, ανάλογα με την ανάγκη του κάθε Δήμου και έτσι, κάποιος εργολάβος δεν θα βγάλει περισσότερα χρήματα κερδίζοντας τους διαγωνισμούς των Δήμων.

Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω. Πιστεύω ότι θα εξοικονομήσουμε χρόνο, χρήμα και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.