Ατάκες???

0

Άρχισε, λέει, η κατεδάφιση του ετοιμόρροπου και επικίνδυνου σπιτιού στην οδό Μοχάμετ Άλι, στην παλιά πόλη της Καβάλας, έπειτα από αρκετές εβδομάδες αναμονής.

Δεν επιτρεπόταν να κατεδαφιστεί, γιατί η αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπως έμαθα, το έκρινε διατηρητέο.

Τον παλιό μεντρεσέ στις Καμάρες, που τον γκρέμισαν σχεδόν ολόκληρο (κράτησαν ένα μικρό τμήμα του πέτρινου ντουβαριού), δεν το πήραν χαμπάρι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία;

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καρντάσια, με τα παλιά και εγκαταλελειμμένα σπίτια στην Καβάλα.

Ειδικά στην παλιά συνοικία, όπου τα καινούργια σπίτια είναι μειοψηφία.

Πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα, μεταξύ του Δήμου Καβάλας και των αρμόδιων Υπηρεσιών, ώστε τα επικίνδυνα κτίσματα να κατεδαφίζονται αμέσως και με την πάροδο του χρόνου, η πόλη να «ανασάνει» πολεοδομικά.

Ο μόνος που ενδιαφέρεται, τελικά, για το πυροσβεστικό σκάφος που λείπει από το λιμάνι της Καβάλας, είναι ο Γιάννης Πασχαλίδης.

Πήγε, πάλι, στην Αθήνα, για να συναντήσει τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και να ενημερωθεί γιατί το σκάφος όλο έρχεται και δεν έρχεται στην Καβάλα.

Καινούργιο σκάφος να ναυπηγούσαν, καρντάσια, θα είχε τελειώσει και θα είχε έρθει στο λιμάνι. Κι εδώ «τρώμε παραμύθι»; Έλεος!

Δυστυχώς, δεν είναι λιμάνι η Νυρεμβέργη, η «αδελφή» πόλη της Καβάλας, για να μας στείλουν, οι φίλοι Γερμανοί, ένα μεταχειρισμένο.

Όπως έστειλαν τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία ενίσχυσαν τον στόλο της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Γιʼ αυτό, πρέπει να αδελφοποιηθεί η Καβάλα με μία πόλη-λιμάνι, όπως η Λεμεσός της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.