Ατάκες???

0

Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει στην αγορά της Καβάλας, καρντάσια, αυτές τις γιορτές.

Ο Δήμος Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης κ.ά. φορείς και σύλλογοι διοργανώνουν εκδηλώσεις σε καθημερινή βάση και κατεβάζουν τον κόσμο στο κέντρο της πόλης, αλλά οι μαγαζάτορες δεν κάνουν μεγάλο τζίρο.

Ίσως χρειάζεται να κάνουν υπομονή, αφού οι Έλληνες, όπως λένε, κάνουν τις δουλειές και τα ψώνια τους την τελευταία ημέρα και ώρα.

Με την οικονομική κρίση, η «συνήθεια» αυτή έγινε πιο σταθερή, αφού δεν υπάρχει, πλέον, περίσσευμα για την μεγάλη μάζα του κόσμου, που προσπαθεί να καλύψει, πρωτίστως, τις βασικές ανάγκες και τις υποχρεώσεις του και από το υστέρημα, να ενισχύσει την τοπική αγορά.

Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια κυριαρχούν και επηρεάζουν αρνητικά, επίσης, το καταναλωτικό κοινό.

Πάντως, όποιοι έχετε την ευχέρεια, έστω και περιορισμένη, για να αγοράσετε κάποια δώρα, σας καλώ να προτιμήσετε τα καταστήματα της τοπικής αγοράς.

«Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο», λέει η παροιμία. Επίσης, «παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι και μπαλωμένο», λέει μία άλλη.

Στις δύσκολες περιόδους πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, γιατί αλλιώς θα «πέσουμε» όλοι μαζί.

Νομίζω ότι ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, ο αντιπεριφερειάρχης και η δήμαρχος Καβάλας, πρέπει να κάνουν μία «συμμαχία» και μία κοινή εκστρατεία, για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, με προβολή και εκτός του Νομού.

Δεν χωράει αμφισβήτηση, ότι η αγορά της Καβάλας είναι ποιοτική, ποσοτική και προσφέρει αρκετές ευκαιρίες στους καταναλωτές.

Καλές γιορτές, λοιπόν, για τους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.