Ατάκες???

0

Οι άνεργοι που επισκέφτηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, στο γραφείο του, ζήτησαν να αναλάβει η Αντιπεριφέρεια την κάλυψη του κόστους της δωρεάν μετακίνησης όλων των ανέργων της Καβάλας με τα αστικά λεωφορεία.

Ο Σίμος ο Γιοβανάκης, πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών, τους απάντησε αρνητικά, όταν τον επισκέφτηκαν για τον ίδιο λόγο.

Και το θεωρώ λογικό. Το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών μεταφέρει δωρεάν τους μαθητές των σχολείων (πληρώνεται βέβαια από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η οποία με τη σειρά της χρηματοδοτείται από το κράτος), δωρεάν τους πολύτεκνους, τα άτομα που έχουν ένα υψηλό ποσοστό αναπηρίας, αν προστεθούν και οι άνεργοι, θα το κλείσουν το «μαγαζί» ο Σίμος και οι υπόλοιποι μέτοχοι.

Η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί σημαντικά και αν συνεχιστεί η μείωση αυτή, λόγω της κρίσης, τα λεωφορεία θα μεταφέρουν μόνο όσους και όσες θα μετακινούνται δωρεάν. Ή με μειωμένο εισιτήριο.

Κι όταν λένε οι μαθητές και οι άνεργοι ότι μετακινούνται δωρεάν, πιστεύουν ότι τα χρήματα που πληρώνει η Περιφέρεια, ή το κράτος, για τις μετακινήσεις τους, βγαίνουν από τις τσέπες του πρωθυπουργού, των υπουργών, ή κάποιου χορηγού;

Είναι χρήματα που προέρχονται από την φορολογία των υπόλοιπων πολιτών και μάλιστα, από το υστέρημα πολλών από αυτούς.

Αυτό που πρέπει να διεκδικήσουμε, λοιπόν, δεν είναι το «δωρεάν», αλλά θέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και λογικές τιμές εισιτηρίων.

Ο «τζάμπας» πέθανε κυρίες και κύριοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.