Ατάκες???

0

Έστω και καθυστερημένα, ο Αρχέλαος και ο Γερομάρκος, κατάλαβαν ότι η Καβάλα πρέπει να αποκτήσει γαστρονομική ταυτότητα και να γίνει γαστριμαργικός προορισμός.

Έτσι, αποφάσισαν να συνδράμουν στην προσπάθεια των εστιατόρων για τη δημιουργία του «πιάτου της Καβάλας».

Το 2008, η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας, διοργάνωσε στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στη Νέα Καρβάλη, το 1ο φεστιβάλ γευσιγνωσίας, με τον τίτλο: «Αλάτι και Πιπέρι», με στόχο να αναπτυχθεί στην Καβάλα ο γαστρονομικός τουρισμός.

Το 2ο φεστιβάλ έγινε το 2010, αλλά μετά την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», δεν συνεχίστηκε.

Κακώς, κατά τη γνώμη μου. Γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Γιατί αν συνεχιζόταν, σήμερα θα υπήρχε και το «πιάτο της Καβάλας» και η περιοχή θα είχε γαστρονομική ταυτότητα.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο Καβαλιώτης σεφ, Νίκος Φωτιάδης, είπε χθες, κατά την παρουσίαση της ιδέας στους εστιάτορες, ότι η Καβάλα αδιαφόρησε στον τομέα αυτό.

Κι έρχονται, το 2014, ο Αρχέλαος, ο Γερομάρκος και ο Κώστας Παπαδόπουλος (σύμβουλος του Αρχέλαλου), να παρουσιάσουν το «πιάτο της Καβάλας» ως δική τους (φαεινή) ιδέα, ενώ το 2008 έγινε το φεστιβάλ γευσιγνωσίας!

Ούτε στις ιδέες, δυστυχώς, δεν μπορούν να πρωτοτυπήσουν οι διοικούντες την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Πενία, καταραμένη πενία! Σε όλα. Και μεγάλη μετριότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.