Ατάκες???

0

«Πήραν φωτιά» τα επιτελεία των υποψηφίων δημάρχων, αφού η ημέρα των εκλογών πλησιάζει και πρέπει να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες για την εκλογική μάχη.

Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, η προσπάθεια εντείνεται και ο υδράργυρος στο προεκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει.

Οι παλιότεροι υποψήφιοι, όσοι και όσες δηλαδή έχουν συμμετέχει σε εκλογικές αναμετρήσεις, κινούνται πιο άνετα, υπό την έννοια ότι η εμπειρία τους βοηθάει να κάνουν στοχευμένες κινήσεις.

Οι νεότεροι, που θα πάρουν «το βάπτισμα πυρός» φέτος, έχουν μεγαλύτερη αγωνία για την κάθε λεπτομέρεια.

Πάντως, αυτό που έχω διαπιστώσει, είναι ότι αρκετοί υποψήφιοι και αρκετές υποψήφιες, δεν δείχνουν πολύ ζήλο για τις εκλογές.

Δεν τους ενδιαφέρουν ούτε τα τυπικά της προεκλογικής περιόδου.

Για να μην αναφερθώ σε άλλα, πιο σοβαρά, θέματα. Όπως, η ενημέρωση για τον «Καλλικράτη», τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων ενός Δήμου κ.λπ.

Θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, οι επικεφαλής των συνδυασμών, να κάνουν κάποια ταχύρρυθμα «επιμορφωτικά σεμινάρια» στους υποψηφίους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, έτσι ώστε όταν θα εκλεγούν, να γνωρίζουν δύο-τρία βασικά πράγματα για να εγκλιματιστούν γρηγορότερα και ευκολότερα στα νέα τους καθήκοντα.

Αναφέρομαι, κυρίως, στους πρωτοεμφανιζόμενους ή rookies, όπως λένε οι Αμερικανοί, αλλά και στους παλιότερους που δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Πολύ φοβάμαι ότι αυτοί και αυτές που θα εκλεγούν, θα είναι «αδιάβαστοι».

Αν και κάποιοι από τους και τις εν ενεργεία συμβούλους, παραμένουν «αδιάβαστοι» και μετά από μία ολόκληρη θητεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.