Ατάκες???

0

Ο Μάκης έχει έναν ενθουσιασμό που τον δικαιολογώ, γιατί είναι ο «πρωτάρης» στις δημοτικές εκλογές.

Είναι άλλο να συμμετέχεις στις περιφερειακές εκλογές και άλλο στις δημοτικές.

Είναι άλλο, επίσης, να συμμετέχεις ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και άλλο ως επικεφαλής συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος.

Από τις προεκλογικές ομιλίες του έως τώρα, συμπεριλαμβανομένης και της χθεσινοβραδινής, βγάζω το συμπέρασμα ότι δείχνει μεγάλη απειρία.

Λόγω της απειρίας αυτής, έχει άγνοια τι έγινε στο Δήμο Καβάλας τα προηγούμενα χρόνια, πριν από την τελευταία θητεία του Κωστή Σιμιτσή.

Το προεκλογικό του πρόγραμμα βασίζεται σε «θέματα της επικαιρότητας», τα οποία πήρε σκόρπια και προσπάθησε να τα συνδέσει με κάποιες νέες «ιδέες», με στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Αυτό είναι, άλλωστε, το χαρακτηριστικό της υποψηφιότητάς του. Η προσπάθεια, δηλαδή, εντυπωσιασμού των ψηφοφόρων και ιδιαίτερα των νέων, οι οποίοι δεν εμβαθύνουν (όπως θέλει να πιστεύει) στις λεπτομέρειες και βλέπουν μόνο τη «βιτρίνα».

Νομίζω, όμως, ότι οι πολίτες έχουν ωριμάσει και αναζητούν υποψηφίους με συγκροτημένη σκέψη και λόγο, με εμπειρία στην ενασχόληση με τα κοινά, ρεαλιστές, έντιμους (εννοείται) και αποτελεσματικούς.

Ο Μάκης πρέπει να καταλάβει ότι οι εκλογές, δεν είναι «κοινωνική εκδήλωση», στην οποία πάμε για να εντυπωσιάσουμε το πλήθος με την εμφάνιση, την κοινωνικότητα και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Ο προεκλογικός στίβος δεν είναι «ντεφιλέ μόδας», ή εκδήλωση των Ρόταρυ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.