Ατάκες???

0

Αφού κόπασαν οι χαρές και τα πανηγύρια στους συνδυασμούς που αναδείχτηκαν νικητές στις περιφερειακές και στις δημοτικές εκλογές, άρχισε η προετοιμασία για την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και των Δήμων.

Στον τοπικό Τύπο διέρρευσαν τα πρώτα ονόματα εκείνων των δημοτικών συμβούλων που θα τοποθετηθούν σε διοικητικά πόστα.

Θέλω να υπενθυμίσω στο νέο περιφερειάρχη και στους δημάρχους κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά.

Ότι μία πετυχημένη διοίκηση εξαρτάται από τα πρόσωπα που την ασκούν.

Γι’ αυτό, πρέπει να επιλέξουν με προσοχή τους συνεργάτες τους, γιατί από αυτούς θα παραχθεί το έργο που υποσχέθηκαν στους πολίτες.

Στην «πρώτη γραμμή» πρέπει να είναι οι άξιοι και οι ικανοί. Αλλά, όμως, πρέπει να αξιοποιηθεί και η «εφεδρεία», ώστε να έχουν όλοι οι σύμβουλοι (περιφερειακοί και δημοτικοί) τριβή με τη διοίκηση, γιατί ίσως κληθούν, από τον επικεφαλής, να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και οι Δήμοι είναι μεγάλοι οργανισμοί, με πολλές αρμοδιότητες και τα προβλήματα της κοινωνίας αρκετά και σοβαρά.

Χωρίς καταμερισμό εργασίας, οι διοικούντες θα «χάσουν την μπάλα» και το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό.

Η επιλογή των συνεργατών πρέπει να γίνει ανεπηρέαστα. Έτσι, οι επικεφαλής θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτές και τη δυνατότητα να κάνουν τις διορθωτικές κινήσεις, εάν πέσουν σε λανθασμένη εκτίμηση.

Αλλιώς, δεν θα μπορέσουν να διοικήσουν με τα «εργαλεία» που θέλουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.