Ατάκες???

0

Εάν η δημοτική αρχή που θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας από την 1η Σεπτεμβρίου εννοεί πραγματικά ότι θέλει μία διαφορετική ανάπτυξη για τη Νέα Καρβάλη και όχι το πλωτό L.N.G., πρέπει να το αποδείξει στην πράξη.

Τι εννοώ; Πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στη Νέα Καρβάλη, που θα την κάνουν ελκυστική στους τουρίστες.

Αρχίζοντας από την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Δεν περιμένω να γίνει η Νέα Καρβάλη τουριστικό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών, όπως αναφέρει το προεκλογικό πρόγραμμα της Δήμητρας Τσανάκα για το Παληό, αλλά μπορεί να αποκτήσει μία όμορφη παραλία, την οποία θα χαίρονται οι κάτοικοι, οι Καβαλιώτες και οι επισκέπτες.

Από κει και πέρα, η Νέα Καρβάλη έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Είναι επίπεδη και έχει καλή ρυμοτομία.

Αφού λυθεί, οριστικά, το πρόβλημα με το άθλιο οδικό δίκτυο, θα μπορούσε να γίνει πρότυπος οικισμός για τη χρήση του ποδηλάτου (προσφέρεται για τη χάραξη ποδηλατοδρόμων).

Επίσης, υπάρχουν αρκετά ελεύθερα οικόπεδα, τα οποία μπορούν να αναπλαστούν και γίνουν πάρκα με πράσινο.

Το καταφύγιο αλιευτικών σκαφών χρειάζεται μία καλή παρέμβαση, για να φιλοξενεί περισσότερα σκάφη.

Στην περιοχή υπάρχουν σημαντικές εγκαταστάσεις (εκθεσιακό κέντρο, κέντρο εκπαίδευσης και εξέτασης οδηγών, βιοτεχνικό πάρκο, παλιά λατομεία, το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο των πλαστικών κ.α.), οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Τέλος, υπάρχει το αρχαίο Ακόντισμα, ο παραδοσιακός οικισμός Ακόντισμα και, βεβαίως, οι κουραμπιέδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.