Ατάκες???

0

Πολύ εύστοχα παρατήρησε η Μαρία Κλωνάρη, στη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Καβάλας, ότι ο κανονισμός λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα.

Όσο καλός κι αν είναι ένας κανονισμός, θα είναι άχρηστος αν δεν εφαρμόζεται.

Θα αναφέρω, ως παράδειγμα, τον κανονισμό λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή, στην πρώτη θητεία της μάλιστα, έκανε έναν κανονισμό, αλλά στην πορεία οι καταστηματάρχες τον ακύρωσαν στην πράξη.

Στην αρχή υπήρχε ένας έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε και μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν γινόταν καθόλου έλεγχος.

Στο κλειστό κολυμβητήριο τα πράγματα, θέλω να πιστεύω, δεν θα είναι ανεξέλεγκτα.

Κι αυτό, γιατί υπάρχουν τα ναυταθλητικά σωματεία, τα οποία προσέχουν τους αθλητές τους, αλλά και το κοινό που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Όμως, θα είναι ακόμα καλύτερα εάν γίνεται ένας τακτικός έλεγχος και από τον Δήμο στα βασικά σημεία, έστω, του κανονισμού, τα οποία αφορούν στην καθαριότητα, στην ασφάλεια των χρηστών και στην προστασία των χώρων από τις ζημιές.

Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται από συγκεκριμένους υπαλλήλους του Δήμου και όχι από εποχικό προσωπικό και άσχετους με το αντικείμενο.

Το κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας είναι ένα στολίδι και πρέπει να διαφυλαχθεί, για να το χαρούνε και οι επόμενες γενιές Καβαλιωτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.