Ατάκες???

0

Πήγε η Δήμητρα στο "Κοινωνικό Κατάστημα" και άνοιξε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, για να δει πόσοι δικαιούχοι συμπολίτες το επισκέφτηκαν εκείνη την ημέρα. Και βρήκε ότι πήγαν μόνο δύο άτομα!

Μήπως Δήμητρα πήγες πολύς νωρίς; Μήπως δεν υπάρχουν, πλέον, άποροι συμπολίτες στον Δήμο Καβάλας; Μήπως αποθαρρύνθηκαν ακούγοντας τον Άρη (Βέρρο) να λέει, δημοσίως, ότι είναι άδεια τα ράφια;

Μάλλον οι φίλοι στο πρόγραμμα "Στηρίζω" και ειδικότερα στο σύλλογο "Πνοή", πρέπει να αναζητούν δικαιούχους και όχι χορηγούς για το "Κοινωνικό Κατάστημα". Τι να τα κάνεις τα γεμάτα ράφια, αν δεν έχεις "πελάτες" για να τα αδειάζουν;

Ο Χρήστος Τσοχαταρίδης, πάντως, καλωσόρισε την Δήμητρα στην πραγματικότητα. Στην εικονική πραγματικότητα του Σιμιτσή, όπως του απάντησε, εύστοχα, ο Βαγγέλης Παππάς.

Σε εικονική πραγματικότητα ζούσε και ο Κωστής, αφού νόμιζε ότι η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης λειτουργούσε άψογα. Αλλά, όταν έμαθε για την "τρύπα" στους τραπεζικούς λογαριασμούς "έπεσε από τα σύννεφα" (ως αιθεροβάμων).

Ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής επιχείρησε να κάνει τη "δημοσιονομική διόρθωση", επιστρέφοντας τριάντα χιλιάρικα, αλλά η "τρύπα" είναι ακόμα μεγάλη. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…

Έχουν γούστο οι σύντροφοι του Κ.Κ.Ε., του Π.Α.ΜΕ., της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων. Ζήτησαν να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη για τους ανέργους στον δήμο Καβάλας. Με τέτοιο ποσοστό ανεργίας που υπάρχει, σύντροφοι, το οποίο αυξάνεται κάθε εβδομάδα (όχι μήνα), σε μερικούς μήνες ο ένας στους δύο δημότες Καβάλας δεν θα πληρώνουν τέλη.

Κι αν ο Δήμος δεν έχει έσοδα, πως θα κάνει έργα αυτεπιστασίας για να βγάλουν ένα μεροκάματο και να κολλήσουν μερικά ένσημα οι συμπολίτες άνεργοι; Είπαμε, να ανακουφίσουμε τους ανέργους, αλλά να μην διαλύσουμε τον Δήμο, που δεν ευθύνεται κιόλας για την υψηλή ανεργία, ούτε είναι Ο.Α.Ε.Δ. για να δίνει επιδόματα. Ας είμαστε λίγο σοβαροί και προσγειωμένοι στα αιτήματά μας. Για να έχουν προοπτική να ικανοποιηθούν.

Χαμηλά την μπάλα, λοιπόν, γιατί ο κόσμος δεν θέλει άλλο λαϊκισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.